Covid-19 maatregelen

De onderstaande Covid-19 maatregelen zijn van toepassing op v.v.Heukelum en het gebruik van sportcomplex De Vriezenwijk. Deze maatregelen zullen regelmatig worden bijgewerkt. De laatste bijwerking: Donderdag 11 maart 2020.

De maatregelen zijn gebaseerd op de kaders van de overheid zoals omschreven in het protocol Verantwoord sporten van het NOC*NSF en de voorlichting van de Rijksoverheid. Wij verzoeken je deze teksten door te nemen.

Algemeen

We doen een beroep op iedereen die ons sportpark wil bezoeken om zich aan de richtlijnen te houden en zelf verantwoordelijkheid te nemen. Dit houdt in: Voel je jezelf niet lekker, blijf dan thuis. Dit geldt natuurlijk ook als mensen binnen je directe omgeving zich niet lekker voelen.

Hieronder nogmaals de richtlijnen. Je mag het complex niet betreden als je één of meer van de volgende verschijnselen vertoont:

• Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
  • Hoesten;
  • Benauwdheid;
  • Verhoging of koorts;
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping);
  • Of als één van je huisgenoten koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Verder:

• Pas hygiëne toe en was regelmatig je handen;
  • Houd 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten en tot kinderen t/m 12 jaar;
  • Vermijd drukte;
  • Schud geen handen.

Zorg goed voor jezelf en let op elkaar!

Wedstrijden

Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Om dit te beperken is door de overheid besloten om vanaf 14 oktober 2020 voorlopig alle amateurwedstrijden stil te leggen. Wedstrijden zijn dus tijdelijk niet toegestaan. Alle competities, bij zowel de jeugd als de senioren, zijn door de KNVB stilgelegd. Ook vriendschappelijke wedstrijden en wedstrijden in het kader van een toernooi vinden geen doorgang.

Trainingen

Voor spelers onder de 27 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

Spelers vanaf 27 jaar mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.

Bezoek

Het is niet toegestaan als toeschouwer bij een wedstrijd of training aanwezig zijn. Dat geldt ook voor ouders die naar de training van hun kind willen kijken.

Uitzondering op de regel:

• Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij de trainingen mogen aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek;
  • Het aantal sporters en begeleiders per training mag niet groter zijn dan noodzakelijk voor de activiteit;
  • Sporters of begeleiding die klaar zijn met hun eigen training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Kleedkamers

De kleed- en doucheruimtes zijn gesloten en niet toegangkelijk.

Kantine en terras

De kantine en het terras zijn gesloten en niet toegangkelijk.

Uitwedstrijden

Er mogen geen uitwedstrijden worden gespeeld.

Tot slot

We verzoeken iedereen met respect met elkaar om te gaan en de gestelde richtlijnen na te leven.