Sportlaan 22
5062JK
OISTERWIJK
tel. 0654666682

De dames van Unitas/GJS/Heukelum VR1 hebben op Hemelvaartsdag, 9 mei, de KNVB-beker van district Zuid I gewonnen! Op neutraal terrein in Oisterwijk werd de eersteklasser OJC Rosmalen met 1-0 verslagen.

Het combinatieteam opende, voor ruim driehonderd toeschouwers, de bekerfinale sterk en was tweemaal gevaarlijk dicht bij een openingstreffer. Bo van Hemert en Vanity Barendse stichtte beiden op aangeven van Loes van Meeteren gevaar voor het doel van de Brabanders. OJC Rosmalen nam het heft over en had het betere van het spel en Unitas/GJS/Heukelum mikte op de counter. Keeper Simone Meijers moest een aantal keren flink aan de bak en voorkwam een Rosmalens doelpunt.

Het combinatieteam begon de bekerfinale sterk, voor een publiek van driehonderd toeschouwers, en was tweemaal gevaarlijk dicht bij een openingstreffer. Bo van Hemert en Vanity Barendse creëerden beiden, op aangeven van Loes van Meeteren, gevaar voor het doel van de Brabanders. OJC Rosmalen nam het heft over en had het betere van het spel, terwijl Unitas/GJS/Heukelum zich richtte op de counter. Keeper Simone Meijers moest een aantal keren flink aan de slag en voorkwam een doelpunt van Rosmalen.

Na de pauze kwam Unitas/GJS/Heukelum krachtig uit de startblokken en kwamen de aanvallers steeds dreigender voor het doel van OJC Rosmalen. Na een aantal aanzienlijke kansen, scoorde Vanity Barendse in de 77e minuut de 1-0 na een voorzet van de ingevallen Rosa Schrijver. Barendse ving de bal behendig uit de lucht en rondde beheerst af.

Er kwamen enkele spannende minuten waarin OJS Rosmalen duidelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Een onnauwkeurig vizier van de dames uit Rosmalen en een goed keepende Simone Meijers voorkwamen de gelijkmaker. Toen ook de maar liefst twaalf minuten blessuretijd voorbij waren, blies scheidsrechter Van Der Gugten het eindsignaal en konden de handen omhoog gaan.

Zo boeken de dames een fantastisch resultaat in het eerste jaar van de samenwerking tussen Unitas, GJG en Heukelum.