4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Opstelling

Heukelum is er dinsdagavond niet in geslaagd SVW pootje te lichtingen op weg naar de 2e periode. De bezoekers creëerden eigenlijk geen noemenswaardige kansen, maar kregen door twee Heukelumse fouten de winst in de schoot geworpen.

De eerste helft had eigenlijk weinig om handen qua kansen. Beide ploegen leverden niet altijd fraai voetbal af, maar er werd hard gewerkt en geknokt voor elke meter. Uitgespeelde kansen waren er niet. Heukelum was nog het dichtste bij een goal via een strak schot van Ricardo Papilaja, wat over de kruising zeilde. In de slotfase van de eerste helft zag Tim Schwebke een schuiver via een Gorinchems been rakelings naast gaan. Maar tot een 0-0 ruststand kwam het niet. Thomas van Iperen zag in blessuretijd een cornerbal voor zijn voeten belanden en schoot van dichtbij Heukelum met een voorsprong de rust in.

Kort na rust kreeg Heukelum de uitgelezen mogelijkheid om opnieuw te scoren toen een terugspeelbal van SVW met een vrije trap net buiten het vijfmetergebied werd bestraft. Chris van Bruggen schoot eerst op de paal en in de herkansing, de vrijetrap werd overgenomen door te snel inlopen, leek de bal over de lijn te gaan. Heukelum claimde een doelpunt maar scheidrechter Klaare en vanzelfsprekend zijn SVW assistent hadden geen doelpunt kunnen constateren.

"Waar jezelf de kansen niet benut, scoort je tegenstander", aldus een aloude voetbalwet. Het ging dinsdagavond ook op in Heukelum toen Chris van Bruggen vanaf het middenveld een risicovolle terugspeelbal speelde op Yoerik van't Pad. Van't Pad schoot tegen Mounir el Ouazizi op, die zo een vrije doortocht richting de goal kreeg en de gelijkmaker intikte.

SVW werd wat sterker maar kon voor het Heukelumse doel geen potten breken. Heukelum leek stand te houden, maar moest toch buigen toen een licht duwtje van Wilfried Prigge werd bestraft met een strafschop. Hicham Farhou schoot de strafschop binnen.

In het restant ging Heukelum nog wel op zoek naar de 2-2, zelfs met keeper Yoerik van't Pad ver in de voorste linie, maar het leverde niets meer op. De winst ging naar SVW wat daarmee beslag legde op de tweede periode.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Woudrichem op het programma. Aanvang 14.30 uur.

Heukelum 1 - SVW 1   1-2   (1-0)
47.   1-0   Thomas van Iperen
56.   1-1   Mounir el Ouazizi
86.   1-2   Hicham Farhou (strafschop)

Heukelum: Yoerik van't Pad, Tim Verdier, Chris van Bruggen ('88. Redouan Berghout), Tim Schwebke, Wouter van Wijk ('46. Max Schaay), Sil van PuttenGele kaart, Wilfried PriggeGele kaart, Thomas van Iperen, Benjamin Meijdam, Ricardo PapilajaGele kaart en Jeffrey van der Heiden.

SVW: Inan Onur, Jordanis MoschatsisGele kaart, Claudi Nzita, Denzel Libretto, Abdurahman Ahmed Kelifa, Hicham Farhou Kulubrhan Ghebretinsar Frezghi), Musab AbdirahmanGele kaart (Hakan Tatli), Adem Kahraman (Nasreddine el Khalki), Yosief Ghide Habtetsion, Abdurrahman Zencirkiran en Mounis el Ouazizi.

Scheidsrechter: Mike Klaare.
Assistenten: Fred de Groot (Heukelum) en  Martin van de Heuvel (SVW).