4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Opstelling

De eerste helft was van beide zijden zeer moeizaam te noemen. De teams hadden moeite de bal in bezit te houden en bij veel korte passes zat er regelmatig een beentje van de tegenstander tussen. Voor beide teams geldt in deze fase van de competitie dat de punten van groot belang zijn in de strijd tegen degradatie.

Sleeuwijk had in de eerste fase een optisch overwicht, maar kwam niet verder dan het Heukelumse middenveld. Slechts heel sporadisch doken de bezoekers op voor het doel van Yoerik van't Pad. Petar Micic kreeg als enige voor Sleeuwijk een kans om de bezoekers op voorsprong te zetten toen hij alleen voor Yoerik van't Pad opdook en in het zijnet schoot.

Heukelum speelde niet goed maar kreeg daarentegen genoeg kansen. Sleeuwijk keeper Corné Dekker liet zich echter niet verschalken bij kansen voor Wilfried Prigge, Benjamin Meijdam en Sil van Putten. Benjamin Mijdam had daarbij opgeteld ook nog een strafschop moeten krijgen. De Heukelumse aanvaller werd in volle vaart aangetikt door de meegelopen Sleeuwijk verdediger Paul den Braven. Geen opzet, maar een strafschop was het weldegelijk. Scheidrechter Fitters volgde het over grote afstand en liet het voorval gaan.

In de tweede helft creëerde Heukelum een overwicht op het middenveld. De vrije man werd sneller gevonden en het initiatief lag nu bij de mannen van trainer Ceton.

Keeper Corné Dekker dook keurig een vrije trap van Ricardo Papilaja uit de benedenhoek. Tim Schwebke kreeg vervolgens een aantal kansen achter elkaar. Van 14 meter schoot de Heukelumse aanvaller een vrije bal ver over het doel. Vervolgens ging een schot via een Sleeuwijk-speler naast en kopte Schwebke via een tegenstander in de handen van keeper Dekker. De moeite om het doel te vinden leek zich opnieuw te wreken voor de aanvaller. Maar niets was minder waar, een kwartier voor tijd scoorde Schwebke toen hij een cornerbal van Benjamin Meijdam binnenkopte.

Sleeuwijk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet langs het verdedigende blok met Prigge, Schaay, Van der Heiden en Verdier. Lars Brandenhorst kon keeper Yoerik van't Pad niet laten schrikken met een flauw kopballetje in de handen van de Heukelumse keeper. En ook een aangeraakte voorzet van Dylan van der Pluijm kon de Heukelums goalie niet verrassen.

In blessuretijd kwam ook keeper Corné Dekker mee naar voren in een ultieme poging te scoren. Het leverde een leeg doel op waar de ingevallen Redouan Berghout van profiteerde. Benjamin Meijdam veroverde halverwege de Heukelumse helft de bal en stuurde Berghout weg, die van eigen helft startte en de bal het lege doel in kon lopen. De 2-0 was meteen het signaal voor scheidrechter Fitters om af te fluiten.

"Het was geen geweldige wedstrijd", zoals trainer Ceton na afloop stelde. Maar de drie punten tellen zwaar en Heukelum neemt een minieme afstand van de laatste twee plaatsen. De punten blijven nodig, te beginnen komende zaterdag als Heukelum op bezoek gaat bij EBOH. Om 14:45 wordt op sportcomplex Schenkeldijk afgetrapt.

Heukelum 1 - Sleeuwijk 1   2-0   (0-0)
76.   1-0   Tim Schwebke
96.   2-0   Redouan Berghout

Heukelum: Yoerik van 't Pad, Tim Verdier, Max Schaay, Jeffrey van der Heiden, Chris van Bruggen ('70. Brennan Bieri), Tim Schwebke ('88. Redouan Berghout), Sil van Putten, Wilfried Prigge, Thomas van Iperen, Benjamin Meijdam en Ricardo Papilaja.

Sleeuwijk: Corné DekkerGele kaart, Paul den Braven, Toine van der PijlGele kaart, Lennard Pierhagen ('83. Sten Pijlman), Ton Drost (83. Ronan Tuitman), Boris Pijlman, Akram Mahamed, Dylan van der Pluijm, Petar Micic ('72. Lars Branderhorst), Sven de ManGele kaart en Jesse Rombouts.

Scheidsrechter: Antoon Fitters.
Assistenten: Joop Viveen (Heukelum) en  Niels van Dalen (Sleeuwijk).