Heukelum houdt koploper OSS'20 op een gelijkspel

25 februari 2024 21:00

Marco van Honk

Heukelum heeft koploper OSS'20 zaterdag op De Vriezenwijk knap op een gelijkspel weten te houden. De mannen van interim-coach Fred de Groot kwamen in de eerste helft via Ronan Feunekes op voorsprong, maar moesten in de tweede helft genoegen nemen met de gelijkmaker.

Aanvoerder Lars van Honk liet verstek gaan vanwege een liesblessure. Menno Dekker en Tim Schwebke waren weer van de partij en begonnen in de basis. Stefan Peek, vorige week invaller, mocht als linksback in de basis beginnen. Hij verving Stefan Nijhoff.

Koploper OSS'20 uit het Brabantse Oss was niet voor Jan met de korte achternaam naar Heukelum gekomen. De ploeg is er alles aan gelegen om snel stappen omhoog te maken, zeker gezien de in de derde divisie uitkomende zondag tak volgend jaar ophoud te bestaan.

De bezoekers hadden veel rust aan de bal en speelden verzorgd voetbal. Heukelum stelde er een compacte organisatie met veel inzet tegenover en nam in het begin vooral een afwachtende houding aan. Behoudens een kopballetje van Menno Dekker kon Heukelum geen vuist maken. Verdedigend stond Heukelum goed met Papilaja en El Hanoudi in de as en Oudshoorn en Peek op de zijkanten. Toch kwam OSS'20 tot kansen. Tony de Groot zag zijn inzet vanaf een paar meter geblokt door Ricardo Pailaja en een volley van Reno Tijssen vloog vanaf elf meter huizenhoog over. Teije Leenders scoorde wel uit een counter, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd door scheidrechter Fitters.

Voor rust kwam Heukelum verrassend op voorsprong toen Ronan Feunekes een één-twee aanging met Tim Schwebke en alleen voor keeper Brian Ooms kwam. Feunekes omspeelde de OSS'20 sluitpost en scoorde 1-0.

Na rust gooide OSS'20 de versnelling omhoog. Al snel dook aanvaller Reno Tijssen op voor keeper Max Borowski. Borowski redde de matig ingeschoten bal. De Heukelumse doelman was even later volstrekt kansloos op een schot van Teije Leenders die de bal vanaf de punt van de zestien in de winkelhaak schoot. Een prachtig doelpunt en 1-1 gelijk.

In het restant was Heukelum via Michiel den Hartog, die van zo'n twintig meter op de lat schoot, dicht bij de overwinning. Maar ook zeker OSS'20 maakte daar aanspraak op via een aantal goede mogelijkheden. Steeds was Max Borowski de reddende engel voor Heukelum of hadden de bezoekers het vizier niet scherp. Aanvaller Tony de Groot spande de kroon, hij plaatse een niet te missen mogelijkheid van dichtbij naast het doel.

Een gelijkspel tegen de koploper die aanvoelt als een overwinning. Interim-coach Fred de Groot heeft nu met zijn team, in de drie competitiewedstrijden na de winterstop, zeven punten behaald. Toch zal De Groot waken voor verslapping want de teams staan dicht bij elkaar.

Volgende week speelt Heukelum in Gameren tegen GVV'63, aanvang 15:00 uur.

Heukelum 1 - OSS'20 1   1-1   (1-0)
35.   1-0   Ronan Feunekes
58.   1-1   Teije Leenders

Heukelum: Max Borowski, Stefan Peek, Joey Oudshoorn, Michiel den Hartog, Tim Schwebke ('87. Yoerik van 't Pad), Menno Dekker, Ronan Feunekes ('72. Redouan Berghout), Thomas van Iperen, Ricardo Papilaja, Milan van de Werken en Yassine El Hanoudi.

OSS'20: Brian Ooms, Rick van der Zanden (Niels PrincenGele kaart), Sietse Leenders (Martijn Vertogen), Tom van der Linden, Ferdy van den Berg, Lloyd MoensGele kaart, Tony de Groot, Teije Leenders, Reno Tijssen (Luuk van Dijk), Vince van der Pas en Mitchell van Gaal.

Scheidsrechter: Antoon Fitters.
Assistent-scheidsrechters: Piet van Iperen (Heukelum) en Jesse van den Bogaart (OSS'20).

Balsponsor: Rijschool Asmus (rijschool-asmus.nl)