Heukelum pakt in blessuretijd 3 punten tegen Woudrichem

17 februari 2024 22:00

Marco van Honk

In een gelijk opgaande wedstrijd in Woudrichem, waarbij de thuisploeg de eerste helft het voordeel had en Heukelum de tweede helft, haalde Heukelum via Michiel den Hartog in blessuretijd drie zeer welkome punten binnen.

Interim-trainer Fred de Groot zal er afgelopen week hoofdbrekens van hebben gehad, hij kon zaterdag tegen Woudrichem geen beroep doen op een flink aantal spelers. Achtereenvolgens Tim Schwebke, Menno Dekker, Darél Visser, Maarten Pronk, Sil Veltman, Jelle Looijen en Loek van Zee ontbraken om verschillende redenen. Aanvoerder Lars van Honk was ziek geweest, maar toch van de partij. De Groot posteerde Michiel den Hartog in de punt van de aanval.

Heukelum liet in de eerste helft het spel vooral aan de thuisploeg. Met een viermansverdediging van Ricardo Papilaja, Yassine El Hanoudi, Yoerik van't Pad en Stefan Nijhoff stond het verdedigend goed. Woudrichem moest het vooral vanuit de tweede lijn hebben van tandeloze afstandsschoten. Woudrichems vrijetrappenspecialist Tim Saaman was nog het gevaarlijkst uit een... vrije trap. Maar Max Borowski redde de bal uit de hoek en stond ook bij de rebound zijn mannetje.

IMG_1346.JPG
Ronan Feunekes in duel met Fabian Groenevelt.

Ondertussen had Ricardo Papilja met een schotje sluitpost Thom van Ballegooijen getest en gleed Yassine El Hanoudi van dichtbij een vrije trap van Michiel den Hartog naast. Echt uitgespeelde kansen waren er niet, ook niet toen Woudrichem op 1-0 voorspong kwam. Een halve voorzet werd met een halve kopbal tot een volledig doelpunt gepromoveerd. Bori Secreve kopte tegen Milan van de Werken aan en de bal vloog met een lullig boogje buiten bereik van Max Borowski in het Heukelumse doel.

Na rust opende Heukelum via de voeten van Michiel den Hartog furieus. Den Hartog schoot binnen een minuut van zo'n achttien meter laag in de hoek raak, 1-1. De wedstrijd was volledig open en golfde soms op hoog tempo beide kanten op. Nu maakte Heukelum het spel en hanteerde Woudrichem vooral via laatste man Danny Schaap de lange bal.

IMG_1117.JPG
Yassine El Hanoudi speelde defensief een soliede wedstrijd.

Nadat een aanvaller van Woudrichem in het zijnet schoot, begon Heukelum aan een sterke periode. Heukelum verzuimde vier mooie aanvallen te verzilveren. Milan van de Werken kwam bij een voorzet een teenlengte tekort, Joey Oudshoorn zag een geplaatst schot naast gaan en opnieuw Milan van de Werken zag zijn inzet rakelings naast het doel verdwijnen. Na opnieuw een mooie aanval spatte een schot van Thomas van Iperen uiteen op de lat.

Coach Fred de Groot bracht Stan Looijen en Redouan Berghout in. Zij zagen eerst een kopbal van de Heukelumse lijn gehaald en speelden vervolgens een belangrijke rol in de Heukelumse aanval. In blessuretijd mocht Ricardo Pailaja aanleggen voor een vrije trap richting de zestien van Woudrichem. Looijen en Berghout zorgden voor dermate veel hinder voor de Woudrichem defensie dat die de bal niet weg kreeg en perfect voor de voeten kwam van Michiel den Hartog. Vanaf zo'n zestien meter schoot den Hartog feilloos binnen. De 1-2 winst werd groots gevierd.

IMG_1491.JPG
De winnede goal van Michiel den Hartog wordt gevierd.

Met drie punten 'in the pocket' klimt Heukelum naar positie acht op de ranglijst. Heeft interim-trainer Fred de Groot het tij weten te keren en de ploeg weer op de goede weg gekregen? Laten we niet te vroeg juichen, maar feit is dat we zaterdag een ploeg zagen waarbij er werd gestreden voor elke centimeter, waarbij het leek te 'klikken' tussen de spelers en waarbij een wedstrijd weer eens de kant van Heukelum opviel.

Komende zaterdag staat de trainer met zijn ploeg voor een nieuwe test. Dan komt koploper OSS'20 op bezoek in Heukelum, aanvang 14.30 uur op De Vriezenwijk.

Woudrichem 1 - Heukelum 1   1-2   (1-0)
36.   1-0   Bori Secreve
46.   1-1   Michiel den Hartog
91.   1-2   Michiel den Hartog

Heukelum: Max Borowski, Lars van HonkGele kaart ('84. Stan Looijen), Joey Oudshoorn, Michiel den Hartog, Ronan FeunekesGele kaart ('76. Redouan Berghout), Stefan NijhoffGele kaart ('53. Stefan Peek), Thomas van Iperen, Ricardo Papilaja, Milan van de Werken, Yoerik van 't Pad en Yassine El Hanoudi.

Woudrichem: Thom van Ballegooijen, Danny Schaap, Tristan Kant, Tim Saaman, Swen Weusthof, Fabian GroeneveltGele kaart, Bori Secreve, Rick Naaijen (Mike van Wouwen), Dillis de Vries (Luca Kamp), Roy van Sonsbeek en Wessel de JongGele kaart.

Scheidsrechter: Matthijs Klerks.
Assistent-scheidsrechters: Piet van Iperen (Heukelum) en Job van Rookhuizen (Woudrichem).