Herstart competitie uiterlijk op 10 april - Voetbalvereniging Heukelum

Herstart competitie uiterlijk op 10 april

22 januari 2021 10:30

Marco van Honk

De kans dat de voetbalcompetitie dit seizoen nog wordt hervat, wordt met de dag kleiner. Toch heeft de KNVB een stip aan de horizon gezet.

Met de huidige lockdown heeft de KNVB nog twee scenario’s open staan:
– De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
– Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Over de resterende scenario’s wordt uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing genomen. De deadline is nu dus helder: uiterlijk op 10 april moet de bal weer kunnen rollen. Hierbij houdt de KNVB rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart en zal zeker in maart alweer een balletje getrapt moet kunnen worden. Lukt dat niet, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats.

Alternatieve competitie

Als de competitie niet wordt hervat, zal voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien voor alle categorieën worden georganiseerd, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

Bron: KNVB
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!