1961, Heukelum 2 in kleur - Voetbalvereniging Heukelum

1961, Heukelum 2 in kleur

8 juni 2021 21:30

Marco van Honk

Het archief van v.v. Heukelum is rijk aan mooie historische foto’s van onze vereniging. Vooral de oude zwartwit foto's zijn intrigerend om te zien.

De computertechnieken zijn inmiddels zover gevorderd dat algoritmes van een zwart-wit foto een kleurenfoto kunnen maken. Het gaat niet altijd goed, de inkleuring is veelal bij benadering en levert soms rare kleuren op. Maar over het algemeen worden de foto's er veel realistischer van.

De volgende foto is door Jaap de Groot (van Heukelum in Beeld) door het algoritme gehaald en vervolgens waar nodig met de hand gecorrigeerd. 

De foto is omstreeks 1961 genomen op het, toen nog enige, veld van De Vriezenwijk (het huidige hoofdveld).  Te zien is het toenmalige 2e elftal wat door Teunis van Gent werd getraind. Van Gent was vanaf 1955 tot 1964 een aantal jaren achtereen hoofdtrainer van v.v. Heukelum en nam ook het 2e elftal onder zijn vleugels. Hoogstwaarschijnlijk werd de foto genomen omdat het 2e elftal kampioen was geworden.

1961_omstreeks_v.v.Heukelum_2e_elftal_-_Colorized.jpg

Heukelum 2 omstreeks 1961. Achter vlnr: Tinus van Maaren (voorzitter), Rut van Voorden, Dik Maasland, Siebrand Verver, Henk Lasker, Wout Boote, Pim den Adel, Herman Visser en Teunis van Gent (trainer). Voor vlnr: Piet Lasker, Henk van Voorden, Kees Bax, Freek de Jong, Ton Swenne Arie van Dusseldorp en Hans van Maaren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!