Kampioensfoto 1934 in kleur - Voetbalvereniging Heukelum

Kampioensfoto 1934 in kleur

2 maart 2021 15:15

Marco van Honk

Het archief van v.v. Heukelum is rijk aan mooie historische foto’s van onze vereniging. Vooral de oude zwartwit foto's zijn intrigerend om te zien.

De computertechnieken zijn inmiddels zover gevorderd dat algoritmes van een zwart-wit foto een kleurenfoto kunnen maken. Het gaat niet altijd goed, de inkleuring is veelal bij benadering en levert soms rare kleuren op. Maar over het algemeen worden de foto's er veel realistischer van.

Ik heb een aantal foto's uit het archief van onze vereniging door het algoritme gehaald en vervolgens waar nodig met de hand gecorrigeerd. 

Vandaag een foto van het eerste kampioenselftal van D.O.S. In 1934 werd het onderstaande elftal kampioen en behaalde op zondag 17 juni 1934, na deelname aan een kampioenscompetitie met Kerkdriel 1 en Culemborg 3, promotie naar de 1e klasse van de B.V.B.

Onderstaande foto is genomen op het veld aan de Achterstad (nu Gragtdijk) met op de achtergrond de pruimenboomgaard en de stad.

1935-1940_H-Colorized_and_colored.jpg

Staand v.l.n.r.: D. den Adel, T. van Maaren, K. den Adel, S. Verver en F. Olivier. Zittend v.l.n.r.: G. van Wijk, H.den Adel, S. Kon, J. Kruis, J. Stuivenberg, A. de Groot, K. Visser en H. van Beusekom.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!