Jeugd per 1 juni zonder afstand en kantine open per 1 juli

28 mei 2020 18:00

Marco van Honk

De KNVB heeft bekend gemaakt dat vanaf 1 juni ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand mag voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar). Er geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiƫnten, dan kan deze maatregel worden teruggedraaid.

Hiernaast mogen de sportkantines in Nederland mogelijk vanaf 1 juli weer open, zo heeft premier Mark Rutte woensdag bekendgemaakt. Hij benadrukt dat de versoepeling van de regels alleen doorgaat als het “ook echt kan”. Het Outbreak Management Team (OMT) komt eind juni met een advies.

Eerder werd bekendgemaakt dat sportscholen, sauna’s, casino’s en sportkantines pas in september weer open zouden gaan, maar ook dat er zou worden gekeken naar de mogelijkheid om de heropening naar voren te halen

De mogelijkheid om sportkantines (inclusief terrassen) van (sport)verenigingen onder dezelfde voorwaarden als de horeca te openen is er niet. De horecavoorzieningen van de sportverenigingen mogen, als eind juni blijkt dat de cijfers over de bestrijding van het coronavirus dat toelaten, onder voorwaarden per 1 juli weer open.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!