Heukelum herstelt zich met bekerwinst op Arkel - Voetbalvereniging Heukelum

Heukelum herstelt zich met bekerwinst op Arkel

Heukelum 1

6 - 1

Arkel 1

Youri de Jong
Semih Kaplan (schot)
23'
26'
Remie Schuurman-van Klaveren (schot)
Menno Dekker (schot)
36'
Menno Dekker (schot)
46'
Menno Dekker (schot)
59'

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 17

Datum

22 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

J. Molenaar

Accommodatie

Sportpark De Vriezenwijk
Groeneweg 3
4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Opstelling

Heukelum herstelde zich zaterdag van de oorwassing van vorige week. Voor de beker werd op De Vriezenwijk derdeklasser Arkel met 6-1 verslagen. Spits Menno Dekker vond eindelijk het net en scoorde meteen een hattrick.

Trainer Ceton kon geen beroep doen op Ricardo Papilaja, die een weekend weg was. Darel Visser nam samen met Wouter van Wijk, Redouan Berghout en Jelle Looijen plaats op de reservebank. Ceton had hierdoor een 'vrije' opstelling gemaakt met Yoerik van't Pad als linksback en Joey Oudshoorn als laatste man.

Heukelum zette vanaf minuut één Arkel onder druk. Vooral de beweeglijke Semih Kaplan zorgde voor veel gevaar in de defensie van de gasten. Na een aantal Heukelumse kansen kwam de wedstrijd qua doelpunten rond de twintigste minuut op gang en schoot Kaplan de 1-0 achter Arkel keeper Tomas Viset. Viset moest een minuut later opnieuw 'vissen' bij een inzet van Thomas van Iperen.

Arkel kwam snel terug in de wedstrijd toen Remie Schuurman-van Klaveren een voorzet vanaf tien meter in winkelhaak schoot. Keeper Max Borowski verrichtte even later een fraaie redding en voorkwam een gelijke stand. Verder kwam de dadendrang van Arkel niet en was het Heukelum wat aanzette via Semih Kaplan, die van dichtbij op keeper Viset schoot. Vervolgens zette Menno Dekker met een schuiver de teller op 3-1. Dekker maakte zijn eerste doelpunt in Heukelumse dienst.

De spits tankte hiermee vertrouwen, want direct na rust scoorde hij opnieuw. Dekker had hierbij wel de hulp nodig van Arkel keeper Tomas Viset die bij het rondspelen de bal inleverde bij Dekker, die het cadeautje in een leeg doel kon plaatsen. Dekker had de smaak te pakken want hij tekende tien minuten later voor een hattrick toen hij een goede Heukelumse aanval succesvol afrondde, 5-1.

Heukelum ging door. Kansen waren er voor Thomas van Iperen Benjamin Meijdam, Semih Kaplan en Redouan Berghout. Thomas van Iperen haalde een kwartier voor tijd de trekker succesvol, en voor de laatste keer deze middag, over toen hij diagonaal door de benen van keeper Viset 6-1 inschoot.

Met de verdiende 6-1 winst is Heukelum door naar de 3e ronde van de beker. Komende zaterdag wordt de competitie weer opgepakt met een thuiswedstrijd tegen Roda Boys.


> Klik hier voor de foto's

Heukelum 1 - Arkel1   6-1   (3-1)
23.   1-0   Semih Kaplan
24.   2-0   Thomas van iperen
26.   2-1   Remie Schuurman-van Klaveren
36.   3-1   Menno Dekker
46.   4-1   Menno Dekker
59.   5-1   Menno dekker
75.   6-1   Thomas van Iperen

Heukelum: Max Borowski, Yoerik van 't Pad ('70. Darél Visser), Niels Labrie, Lars van Honk, Joey Oudshoorn, Semih Kaplan, Menno Dekker ('76. Redouan Berghout), Sil VeltmanGele kaart ('60. Jelle Looijen), Thomas van Iperen ('76. Wouter van Wijk), Benjamin MeijdamGele kaart en Jeffrey van der Heiden.

Arkel: Tomas Viset, Robert Scheurwater, Youri de JongGele kaart, Robin Vogel, Dylan Verschoor (Max Ooms), Corné van Horik, Remie Schuurman-van Klaveren, Sander Dekkers (Siep Meerbach), Miguel Verbeek, Han Dubbeldam (Jelte den Hertog) en Wesley Swets.

Scheidsrechter: Jerry Molenaar.
Assistent-scheidsrechters: Sam Papilaja (Heukelum) en Michel de Bruin (Arkel).

Toeschouwers: 310.
Pupil van de Week: Djaimy de Groot (JO11)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!