Geen punten in eerste competitiewedstrijd tegen Alblasserdam

Heukelum 1

Alblasserdam 1

Bradley de la Croix
Murat Elibol (intikker)
Ansu Camara (solo)

2e klasse H

24 september 2022 14:30

A.H. van Rijnsbergen

Sportpark De Vriezenwijk
Groeneweg 3
4161BJ
HEUKELUM

Opstelling

Heukelum maakte zaterdag een valse start voor de competitie 2022-2023 door op De Vriezenwijk met 0-2 te verliezen van promovendus Alblasserdam.

Gehavend mochten we de formatie van trainer Jerome Ceton zaterdag wel noemen. Naast de al langer geblesseerde Tim Schwebke zaten zaterdag ook Benjamin Meijdam en Emre Gulpnar met een blessure in de lappenmand. Lars van Honk en Menno Dekker konden wel beginnen maar waren niet topfit omdat zij een griepje hadden gehad. Ook Ricardo Papilaja en Semih Kaplan speelden mee, maar waren niet topfit, beiden vanwege blessures. Enig positief puntje was dat Niels Labrie na een schorsing opgesteld stond in de verdediging.

In de volle regen begon de wedstrijd voor de gasten uit Alblasserdam niet gunstig omdat keeper Sidney Batenburg al snel met een oogblessure het veld moest verlaten. Batenburg had in duel met Semih Kaplan zich voor de bal gegooid en de schoen van Kaplan in zijn gezicht gekregen. De doelman werd vervangen door reservespeler Bedirhan Budak, die zijn rol met verve vervulde.

Vlak voor de aftocht van keeper Sidney Batenburg werd Alblasserdam-speler Jeffrey Gooshouwer randje buitenspel teruggefloten. Alblasserdam-spits Ansu Camara had vooraf aan de buitenspelsituatie een overtreding begaan tegen zijn bewaker Wouter van Wijk, maar scheidrechter Van Rijnsbergen liet doorspelen.

Over en weer waren er wat kansjes tot Leroy Naaktgeboren in de 23e minuut op 20 meter van het Heukelumse doel een vrije trap te nemen kreeg. Max Borowski moest het schot van Naaktgeboren lossen. De Heukelumse defensie bleef staan en liet hun direct tegenstander lopen. Gevolg dat Max Borowski drie Alblasserdam spelers voor zich zag om de rebound af te maken. Murat Elibol was de gelukkig en scoorde 0-1.

De Alblasserdamse trukendoos ging geheel open om het spel te ontregelen. Spits Camara stortte regelmatig ter aarde, om kort daarop snel weer op te staan. Over een weer waren veel verhitte reacties. We noteerden de verdere wedstrijd: natrappen, verhaal halen en spugen. Darèl Visser kreeg bij een corner zelfs een klap in het gezicht van Dogukan Senol. Natuurlijk veelal buiten het zicht van scheidrechter Rick van Rijnsbergen, die naliet duidelijke grenzen te stellen.

Ricardo Papilaja probeerde veelvuldig met een crosspass de snelle Thomas van Iperen te bereiken. Van Iperen kon echter geen potten breken.

Keeper Budak haalde knap een inzet van Menno Dekker uit de hoek en had ook een antwoord op een inzet van Thomas van Iperen. Aan de andere kant moest Max Borowski handelen na een fraaie solo van Ansu Camara, die in de Heukelumse zestien twee Heukelummers door de benen speelde. Toen uiteindelijk ook Thomas van Iperen niet van dichtbij tot scoren kwam, was het tijd voor de thee.

Na de thee maakte Heukelum het spel en speelde Alblasserdam op de counter. Ricardo Papilaja deelde een tweetal speldenprikken uit door van afstand te schieten, maar Heukelum kon eigenlijk aanvallend geen vuist maken. Die vuist leek Alblasserdam aanvallend wel te maken toen de nummer 18 (die overigens niet op het formulier stond) vanuit een hoekschop over kopte.

Heukelum probeerde wat het kon, maar het zat er niet in. Toen vlak voor tijd in één van de counters van Alblasserdam Ansu Camara net over de middenlijn een afgeslagen aanval oppikte, met een slalom de Heukelumse defensie te kijk zette en de 0-2 scoorde, gingen de punten aan de neus van Heukelum voorbij.

Volgende week is er opnieuw een promovendus als tegenstander. Dan gaat Heukelum op bezoek bij Schelluinen.

Heukelum 1 - Alblasserdam 1   0-2   (0-1)
23   0-1   Murat Elibol
87.   0-2   Ansu Camara

Heukelum: Max Borowski, Darél Visser, Wouter van Wijk ('83. Yoerik van 't Pad), Niels Labrie, Lars van HonkGele kaart, Joey Oudshoorn, Semih Kaplan ('72. Redouan Berghout), Menno Dekker, Thomas van Iperen, Ricardo Papilaja ('90. Sil Veltman) en Jeffrey van der Heiden.

Alblasserdam: Sidney Batenburg (Bedirhan Budak), Ansu Camara, Daan Rijppaert, Sharog Susani, Samet Gorer (Dogukan Senol), Leroy Naaktgeboren, Jeffrey Gooshouwer, Murat Elibol, Jort de Bruijn, Ahmet Kuyucu en Bradley de la CroixGele kaart (David Mubedi).

Scheidsrechter: Rick van Rijnsbergen.
Assistent-scheidsrechters: Gerrit Kon (Heukelum) en Lucas Janssens,(Alblasserdam).

Pupil van de week: Joshua van Bavel (JO9)
Balsponsor: De Jong Verkeersschool Groep
Toeschouwers: 150.