Groeneweg 3
4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Binnen dertig minuten keek Heukelum afgelopen zaterdag, op het hobbelige hoofdveld, tegen een onoverbrugbare 0-3 achterstand aan. De bezoekers uit Wijk en Aalburg legden pijnlijk de Heukelumse manco’s bloot. Alle linies faalden in scherpe, positiespel en inzet. Al na 15 minuten kon Robert Bouman een vrije trap van Wilhelmina'26 aanvoerder Kevin van Esch vogelvrij inkoppen. De Heukelum spelers stonden aan de grond genageld en konden alleen toekijken.

Tien minuten later leek Yoerik van't Pad een counter van Wilhelmina'26 onschadelijk te maken. Van't Pad speelde verkeerd terug op de meegelopen Lars van Honk. Gerbrand Vos regeerde attent en kon de bal achter Max Borowski schuiven, 0-2. Een moment later was het opnieuw raak. Een diepe bal van Max Borowski bracht op met een Aalburgse kopbal en een tikkie diep opnieuw Gerbrand Vos alleen voor Borowski, 0-3.

Wilhelmina'26 kreeg vervolgens een aantal kansen om de score te verhogen, maar Heukelum leek zich te herpakken. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Thomas van Iperen testte keeper Joran de Laat met een geplaatst schot en kwam net te laat bij een scherpe voorzet van Benjamin Meijdam.

Met het inbrengen van Semih Kaplan en Jelle Looijen probeerde trainer Ceton in de tweede helft nog iets te forceren. Ondanks dat Looijen goed inviel en hij samen met Kaplan voor wat meer reuring zorgde in de Heukelumse aanval, was het aanvallend machteloos. Het was vooral te danken aan goed keeperswerk van Max Borowski dat de naar hartenlust counterende bezoekers geen doelpunt meer maakten.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Alblasserdam, aanvang 14.30 uur.

Heukelum 1 - Wilhelmina'26 1   3-0   (3-0)
15.   0-1   Robert Bouman
24.   0-2   Gerbrand Vos
26   0-3   Gerbrand Vos

Heukelum: Max Borowski, Emre Gulpinar (Semih Kaplan), Niels LabrieGele kaart, Lars van Honk, Joey Oudshoorn, Menno Dekker, Thomas van Iperen (45. Jelle Looijen), Benjamin Meijdam, Ricardo Papilaja (45. Darél Visser), Jeffrey van der HeidenGele kaart ('82. Thijs van Veluw) en Yoerik van 't Pad.

Wilhelmina'26: Joran de Laat, Remco van der Heijden, Rick van Enkhuizen, Willian ColijnGele kaart, Sjoerd de Fijter, Gerben Vos, Robert Bouman, Kevin van Esch (Jesse Molenaar), Jonathan van der Ven (Joey Schalken), Gerbrand Vos en Bart Jongejan (Samuel Hartgers).

Scheidsrechter: Erik de Winter.
Assistent-scheidsrechters: Joop Viveen (Heukelum) en Arie-Pieter Verdoorn (Wilhelmina'26).

Pupil van de week: Lars van der Plas (JO11)
Balsponsor: Kosterman Hoveniers.