Heukelum 3 verliest van gedisciplineerd Meerkerk 5

Heukelum 3

1 - 2

SV Meerkerk 5

Assist: Joeri Heeres

Competitie

4e klasse 14

Datum

16 oktober 2021 12:15

Scheidsrechter

A. Heeres

Accommodatie

Sportpark De Vriezenwijk
Groeneweg 3
4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Na de 4-0 nederlaag tegen Beesd vorige week, wisten wij dat we het ook tegen SV Meerkerk 5 moeilijk zouden krijgen. Vorig jaar speelde wij tegen SV Meerkerk 3, echter bleek SV Meerkerk 5 het oude SV Meerkerk 3 te zijn. Gelukkig maar, want wanneer deze 2 teams elkaar treffen, is het altijd een garantie voor sensatie.

Niet alle namen van de grote selectie van Heukelum 3 stonden op het formulier. Zo ontbraken topspelers als Marcel van Wijk (Man of the Season 2019/2020), Stefan van Veluw (Zaag of the season 2019/2020), Carlo van Santen (Vorig jaar maker van 3 goals tegen Meerkerk) en pannenkoekenbakker Dirk van Meeteren. Een gehavend Heukelum dus.

Heukelum 3 begon de wedstrijd erg rommelig en kwam niet onder de constante druk van Meerkerk vandaan. Meerkerk wist steeds een overtal te creëren en combineerde er op los. Thom kreeg het niet aangelopen, maar nadat hij in de spits werd geposteerd, werden de neefjes Heeres gezamenlijk op het midden geposteerd om het vele loopwerk te verrichten. Dit bleek een goede keuze, want Heukelum kreeg meer (verdedigende) controle in het veld. Meerkerk kwam niet verder dan 20 meter van de achterlijn, waar de wederom goed keepende Jesse van Schaik zijn doel verdedigde. 
Op 1 momentje na: Meerkerk kwam er door na een mooie steekbal, waarna de bal enorm hard richting de kruising werd geschoten. Zelfs Lex Kramers (Winnaar Lex Kramers Bokaal en nu keeper van Meerkerk 5) zou deze bal niet hebben kunnen keren, maar Jesse tikte de bal uit de kruising. Helaas vloog de bal wel voor de voeten van de ervaren spits van Meerkerk, die wel raad wist met deze rebound.

Kort daarna schoot onze Raymon van Wijk voorlangs na een Messiaanse dribbel langs 7 Meerkerkers. Meer kansen zouden er niet komen. Wel kreeg Meerkerk nog een tweetal vrije trappen op randje 16, niet ongevaarlijk, maar wel naast het doel. 

Zo stond er met de rust 0-1 op het scorebord en besloot Bas Bel in de rust in te grijpen. Bas zorgde voor een frisse wind op de backposities. De mannen die eerder deze week foutloos getraind hadden en deze invalbeurt dus verdienden, grepen hun kans door agressief de duels op te zoeken.
Heukelum merkte al snel op dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen, en onder leiding van Jelmer Heeres begon Heukelum met het spelletje waar Jelmer zo goed in is: lekker zeiken en Meerkerk uit de wedstrijd praten. 

Dit lukte voortreffelijk want nadat de spits van Meerkerk over zijn eigen voeten struikelde, oogde de nummer 9 van Meerkerk gefrustreerd en stak dat niet onder stoelen of reservebanken. De uitstekend leidende arbierter Lex Heeres (binnenkort bekend van de Lex Heeres Bokaal), trok geel, wat tegenwoordig betekent dat je 10 minuten in de dug-out moet wachten. Dit bleek voor de gefrustreerde nummer 9 juist zijn redding, maar dat later in dit verslag. Even later kreeg Meerkerk nog een gele kaart, na een grove charge op de hardwerkende Jelmer Heeres. 

Tegen 9 man wist Heukelum meer gevaar uit te richten, maar ook toen was het nog moeilijk om de gedisciplineerde linies van Meerkerk te doorbreken. Toch lukte het. Waar Joeri Heeres eerst nog na een fantastische pass van Stijn Schuller de lat raakte, schoot Patrick van Eck (alias Pa-trick van Eck) na goed voorbereidend werk van Joeri, uit de draai, met een volley de bal buiten bereik van Lex Kramers (Winnaar Lex Kramers Bokaal en nu keeper van Meerkerk 5).

De sfeer werd grimmiger, vooral toen Jelmer Heeres zijn blonde tegenspeler 4 meter de lucht in schoot. Jelmer verklaarde zelf zijn tegenstander niet te hebben geraakt, dus dat moeten wij als medespelers maar van hem aannemen. Scheidsrechter Lex nam het ook van hem aan, waardoor Jelmer weg kwam met een waarschuwing. 

Meerkerk was weer compleet en vooral nummer 9, Koen Vermeer (10 minuten rust gekregen), had het op zijn heupen. Na verschillende schijnschotjes waar zijn tegenstanders steeds weer intrapten, stond hij plots vrij op randje 16. Met een bekeken schot, schoot hij de bal langs Jesse. 

Even later had Heukelum nog een gele kaart moeten krijgen, nadat Mark Bel een doorgebroken speler neerhaalde. Dit was voor hem ook de laatste oplossing, nadat hij wilde koppen, maar er achter kwam dat zijn noppen in de groene grasmat van Heukelum vastzaten. Gelukkig was Lex Heeres coulant. 

Even later floot de scheidsrechter af. Een leuke wedstrijd met een minder leuke uitslag: 1-2.

Hieronder nog de uitslagen van de wekelijkse verkiezingen:
Jarno van de Week: Jesse van Schaik
Zaag van de Week: Mark Bel
Pupil van de Week: Jelmer Heeres (gekozen door scheidsrechter Lex Heeres)
Man of the Match: Patrick van Eck
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!