Groeneweg 3
4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Zaterdag 2 oktober 2021 stond er een kraker op de planning tegen 1 van de 2 clubs aan de andere kant van de Linge. Dit keer mocht het 2e elftal van Leerdam Sport’55  het opnemen tegen het sterrenensemble van vv Heukelum 3. Dit is een tegenstander waar al jaren tegen gestreden wordt.

Dit keer moesten we het zonder onze absolute sterspeler/coach doen. Bas Bel kon helaas niet aanwezig zijn vanwege familiaire verplichtingen. Hij had het stokje overgedragen aan onze reservecoach en tevens gelegenheidsaanvoerder Badr Jari niet te verwarren met de top speler van PSV Eindhoven: Olivier Boscagli. Wij willen gelijk de geruchten uit de wereld helpen dat Olivier Boscagli bij VV Heukelum 3 gaat tekenen aankomende transferperiode.  Nee jongens en meiden dit is onze eigen Badr Jari die jullie hebben gespot. We begrijpen de verwarring!

Een uitgebreide warming-up en de belangrijke maar zeer opvallende shirtwissel van warmloopshirts naar wedstrijdshirts (sorry voor de toeschouwers dat dit op het veld werd gedaan), voelde voor een ieder die aanwezig was nogal onwennig. Het excuus hiervoor is toch echt het gemis van onze coach Bas Bel. De shirtwissel op de middenstip zorgde overigens voor aardig wat 18+ beelden op die sommige  toeschouwers nooit meer van hun netvlies gaan krijgen.

De wedstrijd kon beginnen en VV Heukelum 3 mocht aftrappen en deelde zo de eerste mentale dreun uit bij de tos. De beginfase van de wedstrijd werd rustig naar de hand gezet van VV Heukelum 3. Met als resultaat dat Stijn Schuller in de 15de minuut al vallend scoorde met een strak schot in de verre hoek. Hieraan vooraf ging een prachtige (gestolen) assist van Badr Jari. VV Heukelum 3 bleef de wedstrijd naar zich toe trekken en er werden wat kansen 1 op 1 met de keeper gemist. De 2-0 bleef echter niet lang uit (wel geteld 5 min) want Joeri Heeres gaf een magistrale pass op Carlo van Santen waardoor hij wederom 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Hij ronde met een wel bekeken schot af en de keeper dook over de bal heen: 2-0.  Op dit moment zit Leerdam Sport nog helemaal niet in de wedstrijd en heeft onze keeper van vandaag Jesse nog niks te doen gehad. De druk van Heukelum 3 op de verdediging van Leerdam Sport bleef aanhouden en dat resulteerde in een opkomende Koen Stoffers aan de rechterkant. Koen sneed in de 30e minuut naar binnen en gaf een pass op Carlo van Santen die deze op zijn beurt weer doorgaf aan Thom Jakobs die koeltjes het net wist te vinden. Er was wat verwarring bij de verdedigers van Leerdam Sport omdat het spel te snel voor ze ging. Gelukkig bleek de grens eerlijk en gaf toe dat dit absoluut geen buitenspel van Thom was. Een paar sprintjes later bleek dat Thom echt toe was aan een wissel en dat bleek een meesterzet van onze gelegenheidscoach te zijn. Yassin Titouh kwam in het veld en voegde zich samen met Carlo in de spits. Wel geteld de eerste keer dat Yassin een bal kreeg maakte hij een actie de 16 in en deze gaf hij niet af op Carlo (die vogelvrij stond in de 16) maar Yassin besloot zelf de trekker over te halen en schoot in de korte hoek. Yassin speelde hier een psychologisch spelletje, wetende dat zijn oud trainer (keeper van Leerdam Sport) had verwacht dat hij niet zelf zou schieten. Na deze goal nam Yassin zijn oud trainer nog even op de hak door hem te confronteren met zijn inschattingsfout.  VV Heukelum 3 ging met groot vertrouwen de rust in door deze 4-0 stand.

De tweede helft begon en het was duidelijk dat de eerste helft veel energie had gekost voor de jongens van VV Heukelum 3. De concentratie was verminderd en er werden minder loopacties ingezet wat resulteerde in een sterker wordend Leerdam Sport. Wel had Heukelum de meeste kansen, maar deze werden helaas niet benut. Na een kwartier spelen werd onze Jelmer Heeres te kakken gezet aan de zijlijn. Waardoor hun spits door kon stomen richting de 16. Deze spits schermde de bal goed af en Stijn voelde zich genoodzaakt een sliding in te zetten. Deze was helaas op de man in plaats van op de bal. De overigens uitstekend fluitende Lex Heeres gaf terecht een penalty…..  4-1 in de 60ste minuut. VV Heukelum 3 kreeg nog genoeg kansen, maar de scherpte was duidelijk niet meer aanwezig. Dit bleek ook bij onze keeper Jesse het geval die een simpele bal zo in de voeten speelde van de tegenstander die met een bekeken boogballetje de 4-2 maakte. 4-2 was tevens ook de eindstand. 2 wedstrijden, 6 punten en een doelsaldo van +4. Er zijn teams die het minder voor elkaar hebben.

De zaag van de week: Stijn Schuller
De Jarno van de week: Carlo van Santen
Man van de wedstrijd: Ceril Blommers
Pupil van de week: Jelmer Heeres ( bepaald door de scheids)