WNC VR1

5e klasse 853

10 oktober 2020 12:15

Onbekend

Vanmorgen kijkend uit het raam werd ik wel vrolijk. Een voorzichtig zonnetje kwam tussen de wolkjes door. Dus snel spullen gepakt en richting de Vriezewijk waar de thuiswedstrijd tegen WNC Vrouwen 1 op het programma stond. Een tegenstander teruggekeerd uit de 4e klasse, waarbij we aannamen dat ze vandaag minimaal gelijkwaardig zouden zijn.

Vandaag moesten we vroeg aanwezig zijn in verband met het maken van de team foto en bijbehorende pasfoto’s door onze huis fotograaf Patricia. Gelukkig is dat allemaal wonderwel gelukt ondanks de aanwezigheid van een aantal slecht opgedroogde mannen, lees staf.
Aansluitend onze wedstrijdbespreking en de warming up. Start opstelling voor vandaag: Sluitpost Hanna, centraal achterin Kim en June, vleugelbacks Ichelle en Britt. Middenveld Sigrid, Demi, Rosa en Donna, Onze aanval vandaag Loes en Maureen. Op de bank vandaag Julia, Giske, Marloes en Jip.
Mascotte: Gino. In de ziekenboeg Jette en Iris

Onze scheidsrechter voor vandaag de heer Adriaan van Steenis. Uiteraard voorafgaand aan de toss kreeg Adriaan nog een kleinigheidje van onze dames in het kader van de week van de scheids. Ik moet nog wel even opmerken dat er ook “lijders” zijn die een hele bakkerij de bestuurskamer inslepen. Is leuk maar de scheidsrechters kwamen wel kotsmisselijk de bestuurskamer uit. Uiteindelijk werd de toss gewonnen door de gasten.

Al na 20 seconden knalde Rosa op het doel. Een paar minuten later een aanval uit het boekje , een steekbal van Donna op Maureen die netjes de bal  terug trekt op Loes die zich dit buitenkansje niet liet ontgaan 1-0. In minuut 5 was het weer Maureen die er van tussen trok , en weer stond de paal in de weg om de tweede te laten noteren. De tegenstander werd eigenlijk constant onder druk gezet, hierbij is onze coach super belangrijk want hij geeft die momenten van druk zetten aan.

Al snel konden we nummer twee noteren, in de 9e minuut werd Sigrid in de combinatie weggestuurd door Loes. Beheerst werd de bal binnen geschoven 2-0 . Als je dit zo leest denk je misschien dat de rest niet meedoet. Maar niets is minder waar , achterin stond het als een huis waardoor we vanuit centraal heerlijk kunnen beginnen met voetballen. Op linksback hebben we een jonge dame staan ( het scheermes ) die niet schroomt om indien nodig in te grijpen. Op rechtsback vandaag Ichelle die steeds beter tot haar recht komt.

Op de mid mid positie hebben we Demi lopen , een pareltje onmisbaar als schakel tussen verdediging en aanval. Vandaag op links onze aanvoerder die zo verschrikkelijk veel arbeid verzet. Maar goed ik dwaal af. In minuut elf was het weer Maureen die alleen door mocht gaan op de keeper. Dit schot belandde recht in de handen van de keeper. In minuut achttien werd er weer een prachtige aanval op de mat gelegd. Maar helaas was er niemand voor het doel om deze bal er in te werken.

Keer op keer werd vanuit de rechterflank de aanval opgebouwd , deze keer was het Rosa die de assist op Loes gaf. Die rondde netjes af 3-0 . Na zolang in de aanval te zijn geweest werd er wat gas teruggenomen. Hierdoor ontstond er nog een reële kans voor WNC welke vakkundig onschadelijk werd gemaakt door Hanna. Het is het eerste jaar dat Hanna bij ons onder de lat staat en dat doet ze heel behoorlijk. We werden weer even wakker geschud en trokken weer als een speer in de aanval. Maureen slingert de bal nog een keer voor , en keepster pakt de bal klemvast.  Kort hierop werd er voor de rust gefloten.

Ruststand 3-0

In de rust nog even het verloop van de eerste helft besproken. Duidelijk was dat we wederom onszelf niet hadden beloond. Zoveel kansen creerend maar niet goed in de laatste fase. Na deze korte pauze waren we er weer klaar voor en konden we weer richting veld.

Onmiddellijk na de aftrap gingen we weer verder waar we gebleven waren. Lekker combinerend was het weer Maureen die met een mooie assist Loes in stelling bracht 4-0. Inmiddels bleef het een richting verkeer op het doel van WNC, niet dat dit een mindere ploeg was maar we gaven ze gewoon niet de kans om tot voetbal te komen. Dit is wel een compliment voor ons team dat niet te beroerd was om hard te werken.

Inmiddels in de zesenvijftigste minuut kwam Giske in kansrijke positie die een venijnig schot los liet wat maar net aan de verkeerde kant van de paal ging. Onze tandem Maureen en Loes waren vandaag een plaag voor de achterhoede van WNC , niet af te stoppen. Dit tweetal werd keer op keer door onze middenvelders kansrijk in stelling gebracht maar ook even zoveel keer lukte het niet om de beloning op te eisen. Het was net soms of de doos nog om de schoenen zat.

In de drieënzestigste  minuut kwam het langverwachte moment, en werd ons geheime wapen ingezet Marloes om nog meer power in de strijd te gooien. Dit had onmiddellijk resultaat. Door goed in te stappen onderbrak ze een van de weinige aanvallen van WNC. Pass op Rosa die de turbo er nog even opzette en aansluitend fraai kon afwerken 5-0. Enkele minuutjes later zag Maureen een vriendschap verzoek aan haar directe tegenstander bruut afgewezen. Dus mocht ze gezellig op de bank plaats nemen.

In deze fase was onze tegenstander mentaal en fysiek leeg gespeeld wat natuurlijk mede te danken was aan het score verloop, en de niet aflatende inzet van onze meiden. De rest van de wedstrijd was natuurlijk maar een formaliteit waar Loes nog uit een mooie assist van Donna de 6-0 mocht bijschrijven.  In de laatste minuut werd nog een schot door de keeper van WNC niet klemvast gepakt. Rosa was hier als de kippen bij om de 7-0 te noteren. Aansluitend floot de scheids voor einde oefening.

Conclusie van vandaag:
Een tegenstander waar we meer van hadden verwacht. Ons veldspel word echt steeds beter , was vandaag ook duidelijk te zien. Er is als team zoveel scorend vermogen aanwezig dat de uitslag van vandaag geen recht doet  aan het aantal 100% kansen die we gehad hebben. Al met al zijn we blij zoals het op dit moment gaat. Top meiden