Datum

3 oktober 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 3 oktober moest de equipe van Bas Bel aantreden tegen Theole 3. Er was een behoorlijke opkomst: Het tweede elftal speelde een soort koehandel, waarbij het een aantal talentvolle jonge spelers naar het derde overhevelde en onze vaste keeper Ron opeisten. Maar liefst 17 man rekenden op een basisplaats. Echter was dit maar voor 11 mensen weggelegd.

Onze reserve-keeper Koen hielp ons gelukkig uit de brand door op het doel te gaan staan. Zo kon er om 15.00 afgetrapt worden op het niet heel erg zonovergoten Sportpark Drumpt.

De eerste helft begon met het gebruikelijke aftasten en er waren wat kleine kansjes voor Heukelum, waarbij Carlo van Santen het een aantal keer van afstand probeerde. Na 25 minuten spelen volgde er een aantal grote kansen voor onze spits Bas Bel, maar hij faalde tot twee keer toe hopeloos oog in oog met de keeper. De derde keer was het wel raak voor Bas: na een bekeken steekpass van Jelmer Heeres op Frank van Honk, hoefde Bas de bal alleen maar in het doel te schuiven.

Hierna begon het te lopen en kort daarna was het weer raak. Marijn Stöver (een van de huurlingen van 2) gaf een prachtige pass op Frank van Honk die met een fraaie lob de 2-0 maakte. Voor Theole viel behalve een vrije trap na een vermeende elleboogstoot van Jelmer Heeres geen echte kans te noteren.

De tweede helft begon rommelig doordat er een hoop wissels werden doorgevoerd. Heukelum moest duidelijk weer in zijn ritme komen. Dit veroorzaakte dan ook de 2-1 voor Theole uit een vrije trap. Deze werd laag voorgegeven en door een mêlee van spelers gemist waarna de speler van Theole de bal kon aannemen en rustig in de hoek kon schuiven.

Daarna probeerde Theole middels een heus offensief de 2-2 binnen te werken, maar verder dan een aantal rolletjes op het doel die onze topkeeper Koen gemakkelijk kon verwerken, kwamen ze gelukkig niet.

Diep in de tweede helft kreeg Heukelum een vrije trap, waarbij Carlo van Santen en Jelmer Heeres achter de bal gingen staan. Na een prachtige overstap van Jelmer krulde Carlo de bal over de muur in de korte hoek: 3-1. Een aantal minuten later was de wedstrijd gespeeld nadat Heukelum een indirecte vrije trap kreeg in het strafschopgebied nadat de keeper een terugspeelbal oppakte. Jelmer Heeres gaf de bal op Carlo van Santen en hij prikte de bal opnieuw heerlijk in het net: 4-1.

Frank van Honk was duidelijk onder de indruk van de assist van Jelmer Heeres en maakte in woord en gebaar duidelijk dat hij de assist kon waarderen. Hij kreeg een reprimande van de goed leidende scheidsrechter B. Schoofs en dit leverde hem de uitverkiezing tot pupil van de week op.

Rest mij nog te vermelden: Man van de wedstrijd: Marcel van Wijk ‘Jarno’ (misser) van de week: Bas Bel Zaag van de week: Mark Bel