Heukelum VR1

Groep 3 23

5 september 2020 11:00

Onbekend

Na lange tijd weer een wedstrijdverslagje van de Dames. Onze selectie is inmiddels al een kleine 10 weken in training onder de bezielende leiding van Fred. Deze heeft na wat intimidatie van zijn dochters besloten om deze leuke groep naar een hoger niveau te gaan brengen.

Inmiddels is Johan als assistent aangesloten bij de groep. Onze selectie is met de start van het nieuwe seizoen inmiddels uitgebreid met een zeer talentvolle groep speelsters komende uit onze jeugd. Niet te vergeten en zeker niet de minste onze nieuwe aanwinst uit Haaften Demy. Tot zover in het kort over de samenstelling van de selectie. Binnen kort zal er een nieuwe team foto worden geplaatst en de info up-to-date worden gebracht.

Op deze prachtige zaterdagmorgen verzamelden we ons vroegtijdig op sportpark "De Vriezenwijk" , om onze 2e beker wedstrijd, een uitwedstrijd te spelen in dit geval tegen Sparta ’30 in Andel.

Eenmaal gearriveerd was het omkleden en prepareren voor de warming up. Ondanks dat we hier vele malen over hebben gesproken was de warming up niet wat we zouden willen zien. Een slappe warming up zie je gewoon terug in de aanvang van je wedstrijd.

Start opstelling voor vandaag: Sluitpost Hanna, centraal achterin Jette en June, vleugelbacks Marloes en Britt. Middenveld Kim, Loes en Rosa, Onze aanval vandaag Sigrid, Babet en Donna. Op de bank vandaag Ichelle, Demy, Giske en Chantal. In de ziekenboeg vandaag Iris.

Nadat de scheids de toss had verricht en iemand de vlaggen had laten halen konden we van start gaan. Zoals de warming up al deed vermoeden gingen we als een natte krant van start. Onze tegenstander rook direct bloed en ging fel in de aanval waarbij we een aantal keren door goede reddingen de nul konden houden. Na een minuut of vijftien en de nodige aanwijzingen van de staf begonnen we eindelijk te doen wat we besproken hadden namelijk combineren. In de hierop volgende periode van een 25 minuten kwamen we tot hele mooie combinaties die een beter lot hadden verdiend.

Een hiervan werd in de 35e speelminuut perfect afgerond door een mooie schuiver van Loes in de linker beneden hoek 0-1. En deze periode verzuimden we echter om de 0-2 op het bord te brengen, ondanks dat we onze tegenstander met de rug tegen de muur hadden staan. Kort voor tijd was er een blessure behandeling waarbij de scheids werd gevraagd hoe lang nog ? Antwoord was nog een kleine 3 tot 4 minuten. Inmiddels 10 minuten verder zag Sparta kans op het meest vervelende moment de chaos achterin af te straffen. Totaal onnodig.

Ruststand 1-1

Nadat in de rust door Fred nog even de puntjes op de I te hebben gezet en wat wisselingen te hebben aangebracht zouden we de opgaande lijn moeten doorzetten. De tweede helft gingen we echter heel slap en totaal geen concentratie van start waar de tegenstander goed gebruik van maakte door in elf minuten tijd de eindstand op het bord zette. Dit is bij ons het beruchte Heukelums kwartiertje maar dan in negatieve zin.

Over het laatste half uur valt niet zo heel veel meer over te zeggen behoudens wat negatieve uitingen van onze tegenstander en ons reageren daarop, was wel jammer in deze op zich sportieve wedstrijd. Enig klein lichtpuntje was dat we de laatste 10 minuten op ons tandvlees toch nog een poging hebben gewaagd om te gaan voetballen. Helaas te laat.

Conclusie van vandaag: Een voldoende voor de eerste helft waarbij de opdrachten naar behoren werden uitgevoerd. Een hele slechte start van de tweede helft waarbij pijnlijk duidelijk werd dat we conditioneel en in mentale veerkracht nog niet zijn waar we willen zijn. Maar wij als technische staf geloven in jullie, de potentie is aanwezig en we gaan er samen iets moois van maken. Kortom een heel leerzame wedstrijd in al zijn aspecten. Rest mij nog om Iris te bedanken voor het maken van de notities.