87'

2e klasse F

16 februari 2019 14:30

Onbekend

Heukelum kwam zaterdag tekort tegen koploper Nivo Sparta en verloor met 1-4. In vergelijk met vorige week was het Heukelumse spel aanzienlijk beter en was de inzet prima, het leverde echter geen resultaat op.

Door de week kreeg de selectie opnieuw een tegenslag te verwerken. Keeper Yoerik van't Pad was door zijn rug gegaan en kon niet meedoen. De Heukelumse gifbeker moest tot op de bodem leeg. Good old Kevin den Adel verdedigde met zijn bijna 38 jaar het Heukelumse doel. Toch was er ook een lichtpuntje te noteren. Verdediger Stijn Schuller kon vanaf de basis starten.

20190216 Nivo Sparta 1

Joell Papilaja tussen twee Nivo Sparta spelers

Nadat er één minuut stilte was gehouden, vanwege het overlijden van een lid van Nivo Sparta, kwam een eerste helft langzaam op gang met kleine kansen over een weer. De nadruk in de tactiek van trainer Verbeek lag vooral op de verdediging, Bommelse voorzetten van de zijkant eruit halen en scherp op de counter met Ferry Meijdam en Floris Kool.

Nivo Sparta kon maar moeilijk een gaatje vinden in de Heukelumse verdediging. En als er dan een mogelijkheid was, stond Kevin den Adel paraat. In blessuretijd was er toch een moment van onoplettendheid in de Heukelumse defensie, en het werd meteen afgestraft door Mohammed Nikbakht van dichtbij de 0-1 kon inkoppen. Toch wel een domper voor de hard werkende thuisploeg.

Koud uit de kleedkamer had Ferry Meijdam direct al de gelijkmaker op zijn schoen. Op aangeven van Floris Kool kon Medijam alleen door, maar zag zijn schuiver nog in een uiterste poging aangeraakt door een verdediger naast het doel verdwijnen.

20190216 Nivo Sparta 2

Redouan Berghout red de Heukelumse eer

Even later kwam de 0-2 op het scorebord toen een afgeslagen voorzet opnieuw werd ingebracht. De Heukelumse verdediging stond uit positie en Frenk Schaap kopte de bezoekers op 0-2. Dezelfde Schaap scoorde ook de 0-3 met een keiharde poeier uit een vrije trap. Alhoewel het de keeper zijn hoek was, was Kevin den Adel kansloos. De achterstand werd voor Heukelum nog groter toen Dennis van Meurs met het hoofd 0-4 aantekende.

Vlak voor tijd redde invaller Redouan Berghout de Heukelumse eer. Hij kon alleen door en rondde beheerst af, 1-4.

Vooraf gehoopt op misschien een klein puntje tegen Nivo Sparta, zat het er zaterdag gewoon niet in en waren de gasten een maatje te groot. De scherpte of het het geluk werken dan op cruciale momenten niet in Heukelums voordeel. Met in het achterhoofd de 0-1 vlak voor rust, de kans van Ferry Meijdam bij 0-1 en de 0-2 vlak na rust. Meestal zijn het kleine momenten die het spel van een team een duw in de rug geven.

Gelukkig zagen we wel een Heukelum wat de strijd aanging en met veel inzet speelde. Zo doorgaan en het tij zal keren! Beginnend komende zaterdag in Dordrecht tegen EBOH, aanvang 14:45 uur.

Heukelum 1 - Nivo Sparta 1   1-4   (0-1)

45.   0-1   Mo Nikbakht
53.   0-2   Frenk Schaap
73.   0-3   Frenk Schaap
77.   0-4   Dennis van Meurs
87.   1-4   Redouan Berghout

Heukelum: Kevin den Adel, Adem Kahraman, Stijn Schuller ('78. Wouter van Wijk), Menno Beusekamp, Lars van Honk, Robin Boekhout, Floris KoolGele kaart ('78. Redouan Berghout), Joell Papilaja ('45. Marvin de Jong), Ferry Meijdam, Benjamin Meijdam en Thijs van Veluw.

Nivo Sparta: Jordi Ruijsch, Giani Romano, Erik van Beekveld, Mo Nikbakht, Dennis van Meurs, Willem LooijenGele kaart, Frenkie Schaap, Daan Schreuders (Jente Roorda), Levi Slob, Rob Goesten en Rewien Ramlal (Romano Tapirima).