Kansloze nederlaag Heukelum

zondag 12 mei 2019 , bron Harrie Bel

Zaterdag in Vianen ging Heukelum letterlijk en figuurlijk kansloos onderuit tegen het tegen degradatie knokkende Brederodes. Het ‘kansloze’ voor Heukelum was tweeledig: Enerzijds vloeide er uit het spel van de roodbroeken geen enkele écht  kansrijke situatie voort, anderzijds werd naarmate de wedstrijd vorderde het overwicht van de thuisploeg zo groot dat ook van uit de invalshoek van het spelbeeld (slechts) overwinningskansen aan de thuisploeg moesten worden toegedicht. De wedstrijd eindigde dan ook terecht in 2-0 overwinning voor het fellere Brederodes. Beide doelpunten vielen (ver) in blessuretijd. Daaruit valt af te leiden dat Heukelum zich gedurende lange tijd manmoedig staande wist te houden, maar uiteindelijk toch onder de druk bezweek.

Zonder de geschorste Benjamin Meijdam en de geblesseerd toekijkende Floris Kool konden de gasten maar weinig potten breken. Ook de thuisploeg bakte er voetballend niet al te veel van. Er was op voetbaltechnisch gebied daarom weinig te genieten op sportpark Blankensteijn. De beperkt aanwezige toeschouwers van beide verenigingen zagen een eerste helft waarin het spel rommelig was. Veel balverlies, lange ballen, overtredingen, hoekschoppen, vrije trappen en spelonderbrekingen, maar bar weinig echt voetbal.  Aanvallend kwamen de bezoekers er nauwelijks aan te pas en dat werd niet beter toen Ferry Meijdam na een half uurtje spelen geblesseerd moest afhaken. Nadat Tim Schwebke kort na de rust hetzelfde overkwam was er van Heukelumse aanvalskracht helemaal geen sprake meer. Overigens moest tussendoor ook Thijs van Veluw met een ernstige blessure de strijd staken.

De 0-0 ruststand was gezien het spelbeeld een niet onlogische tussenstand, alhoewel de thuisploeg kort voor de pauze tot tweemaal toe via spits Kevin Bosch op voorsprong had kunnen komen.  De thuisploeg ging na de rust naarmate de wedstrijd vorderde opportunistischer de lange bal hanteren en dat leverde ‘door de lucht’ diverse hachelijke momenten voor het Heukelumse doel op. Gelukkig voor Heukelum bleven de Viaanse spitsen hardnekkig in het missen van kansen. Zelf een 10 minuten voor tijd aan de thuisploeg toegekende strafschop hielp daar niet aan mee; de uitblinkende Heukelumdoelman Youssef Chouaij ranselde de door invaller Luuk Roubos ingeschoten bal keurig uit zijn heiligdom. Uiteindelijk duurde de wedstrijd voor Heukelum net te lang. In de door de goed leidende scheidsrechter Van Helden uit Prinsenbeek terecht toegepaste blessuretijd scoorde de thuisploeg tweemaal. Beide keren stond invaller Tom Boerboom aan het kanon en zorgde een andere invaller, Joey Balk (eindelijk wel) voor de geplaatste voorzet.

Op de 2-0 nederlaag tegen Brederodes was niets af te dingen. Een terechte nederlaag. Door de zege heeft Brederodes in de degradatiestrijd iets meer ‘lucht’, maar men is nog lang niet veilig. Voor Heukelum resten deze competitie nog twee wedstrijden ‘om des keizers baard’ tegen Tricht (uit) en Altena (thuis). In de laatste wedstrijd kunnen de rood-witten wellicht nog strijden om het kampioenschap van het rechterrijtje. Voor trainer Marco Verbeek en zijn technische staf zal het wel puzzelen worden. Weliswaar is Benjamin Meijdam volgende week weer van de partij; het is zeer twijfelachtig of de geblesseerden Floris Kool, Ferry Meijdam en Tim Schwebke van de partij kunnen zijn. Thijs van Veluw zal zeker niet kunnen spelen en Robin Boekhout en Menno Beusekamp zijn als gevolg van de gele prent die ze voorgehouden kregen één duel geschorst. Met een beetje ‘tref’ zit er aanstaande zaterdag een heel elftal van (mogelijke) basisspelers niet bij de selectie. Aan trainer Marco Verbeek dus de taak er toch nog elf te vinden!

Brederodes 1 - Heukelum 1   2-0   (0-0)

95.   1-0   Tom Boerboom
96.   2-0   Tom Boerboom

Heukelum: Youssef Chouaij, Adem Kahraman, Wouter van Wijk, Menno BeusekampGele kaart, Lars van Honk, Robin BoekhoutGele kaart, Tim Schwebke ('65. Redouan Berghout), Semih Kaplan, Ferry Meijdam ('31. Thijs van Veluw,'52. Stijn Schuller), Wilfried Prigge en Marvin de Jong.

Brederodes: Bastian Spriel, Tim van der Waal ('81. Tom Boerboom), Rowan de Bruin, Alexander Mcdermott, Dylan Warmenhoven, Kevin BoschGele kaart, Dennis KruykGele kaart, Mike de GrootGele kaart, Sven Noordijk ('46. Luuk Roubos), Bas Doeland en René de Blok ('65. Joey Balk).

Scheidsrechter: Danny van Helden.
Assistent-scheidsrechter: Gerrit Kon.
Assistent-scheidsrechter: B. van Snippenberg (Brederodes).

Toeschouwers: 87.

> Klik hier voor de stand in de 2e klasse F