Kansloze nederlaag tegen Papendrecht

zondag 5 mei 2019 , bron Marco van Honk

Heukelum speelde zaterdag een vrij kansloze thuiswedstrijd tegen Papendrecht. Vooral in de tweede helft excelleerde de gasten, die nog een kans maken op het kampioenschap van de 2e klasse F.

In theorie maakte Heukelum vooraf nog kans in de derde periode. Maar gezien alle blessures, Marco Verbeek moest deze week onder andere Tim Schwebke vanwege een blessure missen, was dat meer ijdele hoop. Semih Kaplan startte in de basis, na zijn langdurige blessure.

20190504 Papendrecht 2

Robin Boekhout in een luchtduel met Koen Lighaam

In de eerste helft ontbrak het aan vuurwerk. Over en weer waren er kansen. Tot het halve uur waren er wat kleine kansen te noteren. Papendrecht keeper Kurpershoek moest na een half uur tweemaal redding brengen bij een inzet van Ferry Meijdam. Maar de beste mogelijkheid was er voor Papendrecht aanvaller Jay Luciano, die één minuut voor rust richting keeper Youssef Chouaij mocht, maar Chouaij niet wist te passeren.

Direct na de thee kwam Papendrecht op voorsprong.  Adem Kahraman liet aanvaller Koen Lighaam aan zijn aandacht ontsnappen. Lighaam zijn voorzet kwam bij Marvin de Jong die de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg en zo panklaar legde voor de inlopende Jearlon Martina, 0-1. Nog niet bekomen van het tegendoelpunt lag nummer twee van Papendrecht al in het Heukelumse doel. Opnieuw werd Koen Lighaam weggestuurd, de Papendrecht aanvaller dribbelde van buiten naar binnen en schoot de bal prachtig achter de kansloze Youssef Chouaij in de kruissing.

20190504 Papendrecht 1

Semih Kaplan heeft zojuist de 1-2 gescoort

Heukelum had niet lang nodig om de aansluitingstreffer te produceren. Ferry Meijdam zag een voorzet op de paal komen en in de rebound ontstond een korte kluts waarbij Semih Kaplan scoorde. Waar Heukelum eerder dit seizoen meermalen aantoonde over voldoende veerkracht te beschikken, bleef deze vandaag achterwege.

Heukelum moest in de laatste fase zijn meerdere erkennen in de bezoekers, die in de slotfase makkelijk uitliepen naar 1-4 door doelpunten van Jay Luciano en invaller Justin Beemsterboer. Dat de uitslag niet hoger uitviel was vooral te danken aan het slordige afwerken van de Papendrechters.

20190504 Papendrecht 3

Floris Kool probeert de bal onder controle te krijgen

Het seizoen zit er met deze nederlaag voor Heukelum op. Dat wil zeggen dat er zowel naar boven als naar onderen niets meer op het spel staat. Heukelum staat nu op de achtste plaats in de rangschikking en met nog drie wedstrijden voor de boeg (Brederodes, Tricht en Altena) is in theorie de vierde plaats het hoogst haalbare. Maar een evenaring van vorig seizoen, toen een zesde plaatst werd behaald, zal al een hele prestatie zijn.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Brederodes op het programma. Brederodes is nog in strijd om directe degradatie te voorkomen. Voor Marco Verbeek zal het weer puzzelen worden, Banjamin Medijam en Robin Boekhout liepen zaterdag tegen een gele kaart aan, en zijn mogelijk geschorst.

Heukelum 1 - Papendrecht 1   1-4   (0-0)

49.   0-1   Jearlon Martina
51.   0-2   Koen Lighaam
53.   1-2   Semih Kaplan
80.   1-3   Jay Luciano
88.   1-4   Justin Beemsterboer

Heukelum: Youssef Chouaij, Adem Kahraman, Menno Beusekamp ('84. Sergio Swenne), Lars van Honk, Robin BoekhoutGele kaart, Ferry Meijdam, Wilfried Prigge, Floris Kool, Benjamin MeijdamGele kaart, Marvin de Jong ('59. Wouter van Wijk) en Semih Kaplan.

Papendrcht: Timo Kurpershoek, Nick Kamerling, Sven van der Net, Djerrel Saffignani, Jearlon Martina (Justin Beemsterboer), Jay Luciano, Koen Lighaam, Daeley van der Graaf (Thomas Muilwijk), Adouvi Bright, Jarden van Ek, Michael van Rooijen.

Scheidsrechter: P.T. van Veelen.
Assistent-scheidsrechter: Gerrit Kon.
Assistent-scheidsrechter: A. van Rooijen (Papendrecht).

Toeschouwers: 170.

> Ga voor de samenvatting naar Soccerreporter.nl
> Klik hier voor de foto's van de wedstrijd