Heukelum 4 als een warm mes door de boter

dinsdag 12 maart 2019 , bron Ceril Blommers

Na 2 verliespartijen en een pauze van maar liefst 3 weken waren ook de talenten van het 4e aan de beurt. Juist door deze 2 verloren partijen waren wij extra getergd om een goed resultaat neer te zetten. Door het late tijdstip (16:00) en slechte weer was er al wat contact geweest met Heicop om de boel af te lassen maar daar gaven de gastheren geen gehoor aan. Tijdens het warmlopen bleek maar weer waarom deze pot eigenlijk niet door kon omdat er plots een serieuze hagel/onweersbui over sportpark ’t plein raasde. “2-2 op papier zetten en de kantine in duiken" klonk het tussen de 2 volgepakte dug-outs. 1 minuut later brak het wolkendek op en scheen er een fraaie zon op ons neer. Helaas nog wel met windkracht 638 erbij maar vooruit, er was zon.

De eerste helft was zeer matig tot slecht van beide kanten daar waar wij tot 3x toe het scoren verzuimde was daar de tegenpartij die wel hun kans benutte. Na een zeer opzichte overtreding van Tokkel was daar het bekende fluitje van de arbiter. Moet gezegd worden, Stevie Wonder had deze overtreding ook nog wel gezien. De routinier van HSSC schiet de bal fraai in de linkerbovenhoek, keeper kansloos en 1-0. Kort hierna een kelderklasse waardige tackel en het debacle is compleet, onze aanvoerder Eddy van Geet die van achter een zware tackel te voorduren krijgt en helaas niet meer verder kan. Alsof je Ronaldo verkoopt aan Juventus zo missen wij Eddy!

Tijdens de thee worden er wat tactische wijzigingen doorgevoerd en mogen de wissels zich gaan warmlopen. Met maar liefst 7 afmeldingen waren er dus versterkingen nodig van de A en zelfs 2 van de B.

2e helft.

Nou alsof ze al jaren bij ons spelen. Wij begonnen te voetballen en sneden als een warm mes door de boter. 1-1 1-2 1-3 en zelfs uitlopend naar 1-4!! 2 goals van Man of the Match Kai en 2 voor Sergio, die een prima invalbeurt had. De gastheren hadden nog wel wat kansjes maar hier was de keeper niet van onder de indruk. Het slotoffensief van HSSC resulteerde nog wel in de laatste goal waardoor de einduitslag op het bord kwam te staan. 2-4.

Verdict, Ondanks de harde wind hebben we er toch een leuke wedstrijd van kunnen maken tegen een tevens leuke tegenstander. Hadden ze toch die 2-2 maar op papier gezet zullen ze achteraf wel gedacht hebben. Het verschil moest dus komen van de jonkies en zoals uitblinker bij de gastheren Mark de With prachtig omschreef in een interview: “die jongens draaien zo snel om hun as dat is niet normaal, terwijl ik de draaicirkel van een vrachtwagen heb". Een prachtige compliment voor de junioren al zeg ik het zelf.

Op naar zaterdag waar wij het Asperen All Stars elftal mogen ontvangen op het tijdstip van “gewoon" 14:30.