Familie Meijdam helpt Heukelum langs Pelikaan

dinsdag 12 maart 2019 , bron regio-voetbal.nl

Heukelum heeft de smaak weer te pakken. Na de wat gelukkige winst bij EBOH, twee weken geleden, wist de ploeg van Marco Verbeek ook Pelikaan te verslaan. Dit keer was de uitslag wat overtuigender: 0-3.

De familie Meijdam maakte namens Heukelum het verschil. De dit keer ‘op 10’ geposteerde Ferry Meijdam nam alle treffers voor zijn rekening. Alle keren leverde broertje Benjamin Meijdam de assist. “Maar toch was dit vooral een teamprestatie”, vond Verbeek. “Het is wel fijn dat er spelers zijn die dan het verschil kunnen maken. Vorige week was het onze keeper. Nu zijn het Ferry en Benjamin.”

Ferry Meijdam maakte zelfs vier doelpunten, maar zijn eerste werd na twee minuten nog geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten later had hij er echter toch al twee in liggen: 0-2. “Daarna was het met de wind vooral zorg uit de problemen te blijven. Dat was niet makkelijk, want Pelikaan heeft een goede ploeg. Maar zij misten vandaag de familie Meijdam en wij hadden die wel.”

Rode kaart

Na rust liet Heukelum lang na de 0-3 te maken. Tien minuten voor tijd, Pelikaan stond toen net met tien man na een rode kaart, lukte dat Ferry Meijdam alsnog. “En toen was het definitief gespeeld”, aldus Verbeek.

Komende zaterdag speelt Heukelum opnieuw tegen een ploeg uit de top van het klassement. Nu komt nummer twee Papendrecht op bezoek. In oktober vorig jaar eindigede de heenwedstrijd in een 0-0 gelijkspel, een uitslag die zaterdag niet zal misstaan. Of zit er meer in het vat? We zullen het zien als om 14.30 uur de wedstrijd aanvangt.

Peilkaan 1 - Heukelum 1   0-3   (0-2)

05.   0-1   Ferry Meijdam
09.   0-2   Ferry Meijdam
82.   0-3   Ferry Meijdam

Heukelum: Youssef Chouaij, Adem Kahraman, Stijn Schuller, (Wilfried PriggeGele kaart) Menno BeusekampGele kaart, Lars van Honk, Robin Boekhout, Tim Schwebke, Ferry Meijdam (Semih Kaplen), Benjamin Meijdam, Thijs van Veluw en Marvin de Jong (Wouter van Wijk).

Pelikaan: Sjoerd de Groot, Jesse de Raad, Mitchel Kroos, Roy Weber,Gele kaart Jordy van Buren, Erwin van Dis, Jelle DekkerGele kaart (Ruben de Raad), Jermain Bebrout, Jesper Nossent, Stefano Garcia TavaresRode kaart en Adilson Dias de Barros.

Scheidsrechter: Danny van Helden.
Assistent-scheidsrechter: Gerrit Kon.
Assistent-scheidsrechter: Nico Bazen (Pelikaan).

Toeschouwers: -.