Heukelum kansloos in Wijk- en Aalburg

zondag 10 februari 2019 , bron Marco van Honk

Heukelum mocht zaterdag de tweede achtereenvolgende competitienederlaag van 2019 bijschrijven. In Wijk- en Aalburg had Heukelum niets in te brengen tegen Wilhelmina'26 en werd met 3-0 verloren.

Een week na de zwakke vertoning tegen Zwaluwe zag trainer Marco Verbeek weer wat lichtpuntjes in de lange lijst afwezigen. Zo kon de oefenmeester weer gebruik maken van Robin Broekhout (terug van een schorsing), Joell Papilaja (weer fit) en nam Ricco van Dijk (terug van een blessure) plaats op de reservebank.

Op sportpark De Ebbe, gelegen buitendijks aan de afgedamde Maas, was het met een harde wind moeilijk voetballen. Na twee minuten probeerde Robin Boekhout de keeper van Wilhelmina'26 Jesse de Jong te verrassen. De bal werd door de wind gedragen maar ging ruim over. Na deze Heukelumse speldenprik, schoot de thuisploeg uit de startblokken met een bal op de lat en een gevaarlijke vrije trap naast het doel van Yoerik van't Pad.

20190209 Wilhelmina 1

Robin Boekhout in duel met Christiaan van de Velden

Binnen het kwartier kwam Wilhelmina'26 verdiend op voorsprong. Na balverlies bij een Heukelumse aanval kon middenvelder Fabio de Lang door het hart van de Heukelumse verdediging lopen en breed leggen. Voor de meegelopen Christiaan van de Velden was het een koud kunstje de 1-0 binnen te schuiven.

De wedstrijd kwam in een wat rustiger vaarwater terecht. Heukelum probeerde aan te zetten, maar onmachtig. Alleen Ferry Meijdam kwam kansrijk voor het doel van Wilhelmina'26. Diep gestuurd en naar een moeilijke hoek gedwongen schoot Meijdam naast.

Vijf minuten voor de rust kreeg Heukelum de tweede tegentreffer voor de kiezen. Wilhelmina'26 speler Gerben Vos schoot van zo'n achttien meter een vrije trap achter keeper Yoerik van't Pad. Van't Pad leek niet helemaal vrijuit te gaan, aangezien de score viel in de hoek die hij moest verdedigen.

Heukelum was voor rust nog dichtbij een aansluiting. Keeper De Jong redde met zijn vuisten een harde inzet en grabbelde een inzet van Robin Boekhout uit de benedenhoek, en hield zo zijn doel schoon.

20190209 Wilhelmina 2

Floris Kool in duel met Sjoerd de Feijter

Na de thee was de wedstrijd snel gelopen. De thuisploeg had twee minuten nodig om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Kevin van Esch reageerde attent op een diepe bal en scoorde 3-0. De Heukelumse koppies gingen hangen en weinig lukte meer. Ook een dubbele wissel waarbij Ricco van Dijk zijn Heukelumse competitiedebuut maakte, kon het verschil niet maken. Het was dankzij het matige afwerken van de thuisploeg dat de score niet verder opliep.

Heukelum zit op het moment duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Om eruit te komen is van alle spelers een 110% positieve en fanatieke instelling nodig en mag vooral van de ervaren spelers worden verwacht dat ze het team op sleeptouw nemen en voorgaan in de strijd. Als eenieder dit zich realiseert gaat het goedkomen. Makkelijke woorden, we realiseren het ons, maar met koploper Nivo Sparta voor komende zaterdag op het programma, de enige manier om enigszins uitzicht te hebben op een resultaat.

Alvorens tegen Nivo Sparta aan te treden zal Heukelum eerst nog komende dinsdag in actie komen tegen een combinatie van LRC 1 en 2. De oefenwedstrijd wordt in Leerdam gespeeld en zal om 20.00 uur aanvangen.

Wilhelmina'26 1 - Heukelum 1   3-0   (2-0)

12.   1-0   Christiaan van de Velden
40.   2-0   Gerben Vos
47.   3-0   Kevin van Esch

Heukelum: Yoerik van 't Pad, Adem Kahraman, Menno Beusekamp, Lars van Honk, Robin Boekhout, Floris Kool, Joell PapilajaGele kaart ('74. Marvin de Jong, Redouan Berghout ('36. Wouter van WijkGele kaart), Ferry Meijdam, Benjamin Meijdam ('74. Ricco van Dijk) en Thijs van Veluw.

Wilhelmina'26: Jessey de Jong, Dilan van Son, Sjoerd de Fijter, Gerben Vos (Abdelilah Bounjoua), Kevin van Esch, Tim de LaatGele kaart, Willian Colijn (Mohammed Badaoui), Gerald Vos, Martijn Knoop, Fabio de Lang (Koen van der Maaden) en Christiaan van de Velden.

Scheidsrechter: Michel van de Luitgaarden.
Assistent-scheidsrechter: Gerrit Kon
Assistent-scheidsrechter: Jorg de Bruin (Wilhelmina'26).

Toeschouwers: 90.

> Ga naar de stand in de 2e klasse F
> Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd