Verlies van hekkensluiter Zwaluwe

zondag 3 februari 2019 , bron Marco van Honk

In een erg matige wedstrijd moest het gehavende Heukelum zaterdag de punten aan Zwaluwe laten. Op de Vriezenwijk waren vooral voor rust volop kansen voor beide ploegen. Na rust zorgden een strafschop en verkeerd uitverdedigen voor het verschil.

Het blijft een wekelijks terugkerend thema, de lange lijst aan blessures waarmee de selectie te kampen heeft. De technische staf is te benijden en zo zal elke week een puzzel zijn om de posities met voldoende kwaliteit in te vullen. Zaterdag moest ook Robin Boekhout op de tribune plaatsnemen. Hij moest nog een schorsing van één wedstrijd uitzitten. Voor jongelingen Wouter van Wijk, Redouan Berghout en Sergio Swenne was een basisplaats ingeruimd.

20190202 Zwaluwe 1

Sergio Swenne

Het Heukelumse begin, op het druilerige hoofdveld van De Vriezenwijk, was erg matig. Zwaluwe, dat tot dan toe de drager van de rode lantaarn, had veelvuldig balbezit en kreeg dan ook de eerste kans via een schot wat van richting werd veranderd. De bal snelde richting de benedenhoek en vond een parate Yoerik van't Pad op zijn weg.

De eerste de beste kans voor Heukelum, na tien minuten, was meteen een 'dot'. Floris Kool werd alleen op het doel van Zwaluwe afgestuurd, maar vond de keeper op zijn pad.

Van't Pad hield Heukelum in de eerste helft duidelijk op de been. De Heukelumse doelman had hier ook eenmaal de hulp van de lat bij nodig. Waar Van't Pad met succes een tegendoelpunt voor Heukelum voorkwam, deed aan de andere kant Zwaluwe keeper Wesley Dekkers dit ook met verve. Vooral het laatste kwartier van de eerste helft hield de sluitpost Ferry Meijdam af van scoren. Meijdam kreeg welgeteld vijf kansen en was dichtbij een openingstreffer. Achtereenvolgens een schuiver naast, redding met de voeten door keeper Dekkers, een lob naast, en een schot richting de kruising hadden geen succes. Vooral de redding van Dekkers op het schot wat Meijdam richting de kruising stuurde, was zeer fraai. Net voor het rustsignaal trof Ferry Meijdam wel doel, maar de treffer werd afgekeurd omdat Floris Kool doelman Dekkers hinderde.

20190202 Zwaluwe 2

Adem Kahraman

In de tweede helft kon het Heukelumse spel geen potten breken. Joerik van't Pad reageerde attent op ene doorgebroken speler die de bal te ver voor zich uitspeelde. Waar de Heukelumse doelman tot dan toe uitblonk, ging Van't Pad in de fout door een ongelukkige overtreding te maken tijdens een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie. De bal ging op de stip. Zwaluwe aanvoerder Pim Schonk haalde de trekker over en scoorde 0-1.

De bezoekers putte zelfvertrouwen uit de goal en de Heukeluum moet steeds meer achteruitlopen. Het inbrengen van Stijn Schuller en Johan Niessing, de van Herovina afkomstige verdediger maakte zijn debuut, bracht geen soelaas. Tien minuten voor tijd was er nog wel een klein lichtpuntje toen Ferry Meijdam op de lat schoot. Maar in plaats van een gelijkspel eindigde de wedstrijd voor Heukelum in mineur. Na balverlies op het middenveld kon de laatste linie het niet aanlopen en schoot Wouter de Laat de drie punten mee naar Lage Zwaluwe.

De goed leidende scheidsrechter De Witte deelde toch nog vijf gele kaarten uit in de verder sportieve wedstrijd.

Volgende week moet Heukelum op bezoek bij Wilhelmina'26. Met de 9-2 overwinning in de thuiswedstrijd in herinnering zullen op sportpark de Ebbe in Wijk- en Aalburg de messen geslepen zijn. De formatie van Marco Verbeek zal alle zeilen moeten bijzetten om een goed resultaat neer te zeten.

Heukelum 1 - Zwaluwe 1   0-2   (0-0)

66.   0-1   Pim Schonk (strafschop)
85.   0-2   Wouter de Laat

Heukelum: Yoerik van 't Pad, Adem Kahraman, Wouter van WijkGele kaart ('73. Stijn Schuller), Menno BeusekampGele kaart, Lars van Honk, Floris Kool, Redouan Berghout, Ferry Meijdam, Sergio Swenne, Benjamin MeijdamGele kaart en Thijs van Veluw ('73. Johan Niesing).

Zwaluwe: Wesley Dekkers, Ruben in't Veld, Arno Evegaars, Terry SchonkGele kaart, Thijs 't Hooft (Maurice Sprangers), Yannick Vos (Wessel Groote), Jelle Nooren, Pim SchonkGele kaart, Melvin Visseren (Jesse Groote), Wouter de Laat en Jeroen Heijkoop.

Scheidsrechter: Dink de Witte.
Assistent-scheidsrechter: Gerrit Kon
Assistent-scheidsrechter: Corné van Schdnel (Zwaluwe).

Toeschouwers: 105.

> Ga naar de stand in de 2e klasse F
> Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd