Heukelum zet SVW opzij

zondag 27 januari 2019 , bron Marco van Honk

Heukelum 1 speelde zaterdag de eerste wedstrijd op Nederlandse bodem in 2019, na de Proxsys Cup en het succesvol verlopen trainingskamp in Marrakech. In Gorinchem werd 3e klasser SVW met 1-4 simpel opzijgezet, vooral door een sterke eerste helft.

Het zit de selectie van Marco Verbeek niet mee. De lappenmand zit vol. De oefenmeester begon dit seizoen met een selectie van twintig spelers. Door langdurige blessures werd de selectie gaandeweg het seizoen aangevuld me spelers uit de B-selectie en de JO19. Zaterdag noteerden we een lange rij blessures, namelijk: Sil van Putten, Wilfried Prigge, Stijn Schuller, Menno Beusekamp, Christian van der Meijden, Sergio Swenne, Semih Kaplan, Rico van Dijk en John Niesing. Tim Schwebke ontbrak vanwege een vakantie. Enige lichtpuntjes waren er ook, Floris Kool keerde terug van een blessure en een aantal JO19-junioren sloten aan. Het is in ieder geval duidelijk dat de verwachtingen noodzakelijkerwijs zijn bijgesteld.

Tegen SVW, wat in de 3e klasse C bovenin meedoet, werd een goede eerste helft op de mat gelegd. Heukelum was veel beter dan de thuisploeg. Na kansen van Benjamin Meijdam en Lars van Honk bracht Thijs van Veluw Heukelum in de twaalfde minuut met een schuiver op voorsprong. Ondanks het goede spel was het wachten tot aan de eindfase van de eerste helft voordat Heukelum de voorsprong kon uitbouwen. Via Adem Kahraman en Floris Kool, die respectievelijk 0-2 en 0-3 voor hun rekening namen, werd de rust met een verdiende voorsprong bereikt.

Na de rust waren en veel omzettingen waardoor het spel wat meer in verhouding kwam. SVW kreeg kansen, maar Yoerik van't Pad werd niet in verlegenheid gebracht. Er leken geen doelpunten meer te vallen, todat Benjamin Meijdam keurig de 0-4 aantekende. Het slotakkoord was voor SVW'er Zeki Laaiti die profiteerde van verkeerd uitverdedigen en voor de Gorinchemse eer de 1-4 aantekende.

Komende zaterdag staat de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Zwaluwe op het programma. De uitwedstrijd in Lage Zwaluwe werd eerder in het seizoen met moeite gewonnen. Een 3-1 achterstand werd toen in de tweede helft door de gebroeders Meijdam omgebogen tot een 3-5 overwinning. De wedstrijd begint om 14.30 uur op De Vriezenwijk.

SVW 1 - Heukelum 1   1-4   (0-3)

12.   0-1   Thijs van Veluw
40.   0-2   Adem Kahraman
43.   0-3   Floris Kool
87.   0-4   Benjamin Meijdam
90.   1-4   Zeki Laaiti

Selectie Heukelum: Yoerik van't Pad, Adem Kahraman, Wouter van Wijik, Lars van Honk, Robin Boekhout, Floris Kool, Joell Papilaja, Redouan Berghout, Ferry Meijdam, Floris Kool, Benjamin Meijdam, Thijs van Veluw, Luuk Looijen, Marvin de Jong, Jesse Schaik, Sil Veltman en Frank van Honk.