Verslag Trainingskamp Marrakech

dinsdag 22 januari 2019 , bron Bastiaan van Iperen

Op 12 januari vertrok de selectie met technische staf voor een 5-daags trainingskamp naar het Marokkaanse Marrakech. Om 4.00 vertrok de bus vanaf de speeltuin naar vliegveld Eindhoven. En om 7.30 uur vertrok het vliegtuig voor een 3,5 uur durende vlucht naar Marokko.

20190112 Trainingskamp Marrakech 1

Bij aankomst werden we al opgewacht door Osama en Zouhair van Tavel2Marrakech.nl, eerst op de foto en daarna in 2 luxe busjes naar het hotel. Aangekomen in het hotel eerst genoten van een lekkere lunch, daarna omkleden  voor de eerste training. Het trainingscomplex lag op ongeveer 15 minuten rijden. We hebben ongeveer 1,5  getraind op een uitstekend (kunststof) veld. Na de training moesten we nog op de foto met de plaatselijke jeugd die ook aan het trainen waren. Na terugkomst in het hotel hebben we, bij een temperatuur van 23 graden, nog heerlijk kunnen relaxen bij het zwembad.

20190112 Trainingskamp Marrakech 2

Om 20.00 uur was het diner bij een dichtbij gelegen restaurant. Een groot deel van de groep is hierna nog naar een hele hippe club geweest maar wel met de afspraak dat we de volgende morgen allemaal om 9.00 uur gezamenlijke zouden ontbijten. Gelukkig hield (bijna) iedereen zich hier aan. Om 10.30 werden we weer opgehaald voor een bezoek aan de oude binnenstad (medina) onder leiding van een gids. Hier leek de tijd hebben stilgestaan en kwamen we in een andere wereld terecht met slangenbezweerders, straatverkopers, winkeltjes met de meest geurige kruiden, opzwepende muziek en kraampjes met fruit met de meest prachtige kleuren.

20190112 Trainingskamp Marrakech 3

De lunch genoten we aan het Djeema el Fna plein. Ook deze lunch was weer uitstekend verzorgd door de organisatie. Om 15.00 uur kon iedereen zijn tijd vrij  besteden. Sommige maakten hier gebruik van om nog wat slaap in te halen en andere vermaakten zich prima bij het zwembad.

In de avond genoten wij het diner in het hotel met  aansluitend om 21.00 uur een quiz algemene kennis in de bar van het hotel. Er werden door middel van een loting  koppels gevormd. Rico van Dijk en Adem Karreman bleken deze avond de slimste te zijn.

20190112 Trainingskamp Marrakech 4

De volgende ochtend weer op tijd op voor Quad rijden. Na 30 minuten rijden stonden de 20 quads voor ons al klaar. Na een duidelijke instructie vertrokken we voor een rit van 2 uur door het mooie en woeste landschap. Onderweg zagen we prachtige palmbomen en werden we begroet door vriendelijke herders met hun schapen. We maakten er met zijn allen een sport van om een zo groot mogelijke stofwolk achter te laten en gedroegen ons allemaal als kleine jongens, lekker crossen in de woestijn. Onderweg in een dorpje thee gedronken en werden we getrakteerd op brood met honing, Sommige van ons kregen nog een standje dat we iets voorzichtiger moesten omspringen met ons voertuig. Bij terugkomst zaten we allemaal dik onder het stof, dus eerst douchen in het hotel.

20190112 Trainingskamp Marrakech 5

Daarna hebben we met zijn allen Engels voetbal gekeken. Hiervoor was voor ons de bovenste verdieping van een nabijgelegen club gereserveerd. Het diner zouden we eigenlijk gebruiken in het hotel maar omdat hier enig misverstand over was, nodigde de organisatie ons uit in een nabij gelegen restaurant. Hier hebben we heerlijk gegeten, top geregeld! De avond was vrij te besteden maar wel weer met de afspraak dat we de volgende dag gezamenlijk zouden ontbijten, dus maak het niet te laat...

De 4e dag stond om 12.00 uur de wedstrijd op het programma tegen Club Qlympique de Marrakech. In het hotel hadden we de teambespreking en werd de opstelling bekend gemaakt en vertrokken we vervolgens met busjes naar het sportcomplex.

20190112 Trainingskamp Marrakech 6

Voor de wedstrijd eerst op de foto en handjes schudden met onze vriendelijk tegenstanders. Na 2 minuten werd onze keeper al gepasseerd. Echter verdween de bal door een gat in het net achter het doel en, tot verbazing van iedereen, gaf de scheidsrechter een achterbal. Daar kwam Heukelum goed weg. De sportieve wedstrijd ging gelijk op en de ruststand was 0–0.  Vlak na rust opende Benjamin de score met een droge knal in de kruising en 10 minuten later maakte onze Marokkaanse vrienden alweer gelijk 1-1. Een half uur voor tijd werden er 5 wissels ingebracht door Heukelum en binnen het kwartier leverde dit 3 doelpunten op, Redouan 1-2, Floris 1-3 en het slotakkoord was voor Ferry 1-4, dat was ook de verdiende uitslag van de sportieve wedstrijd waarin iedereen speeltijd heeft gekregen.

20190112 Trainingskamp Marrakech 7

De laatste avond hebben we gegeten net buiten Marrakech in een prachtig restaurant. Eerst werden we verwend met diverse voorgerechten en  daarna kwamen er schalen met traditionele Marokkaanse gerechten op tafel. Tijdens het diner waren er verschillende optredens van trommelaars, acrobaten en danseressen en sommige van ons werden zelfs de dansvloer opgetrokken.

20190112 Trainingskamp Marrakech 8

De volgende ochtend hebben we om 8.00 ontbeten en vertrokken om 9,00 uur  richting het vliegveld. Op het vliegveld namen we afscheid van Osama en Zouhair van Travel2Marrakech.nl en bedankten wij ze voor de uitstekende verzorging en begeleiding tijdens onze trip. Alle dagen van ons verblijf zijn ze bij ons gebleven en konden we met al onze vragen bij hen terecht, jongens bedankt!

20190112 Trainingskamp Marrakech 9

De technische staf heeft tijdens deze dagen in een ontspannen sfeer met de spelers kunnen spreken en zijn de afgelopen maanden geëvalueerd en de komende maanden besproken. Ook hier zijn goede gesprekken uit voort gekomen.

Ook als vereniging/team was het een unieke ervaring. We mochten te gast zijn in een prachtig en vriendelijk land met een heel andere cultuur  dan de onze. Als groep en als mens zijn we allemaal weer een ervaring rijker, het was geweldig!

> Klik hier voor meer foto's